COVID-19’un Sosyal Hayatımıza Etkileri – Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Sempozyumu Yapıldı
30 Aralık 2020 | 21:09

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği ‘COVID-19’un Sosyal Hayatımıza Etkileri–Eğitim, Kültür, Sanat, Turizm’ konulu sempozyum çevrim içi olarak düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmacı olarak yer aldığı sempozyuma Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Sansar, St. Petersburg Devlet Üniversitesi Çağdaş Türkiye Araştırmaları ve Rus-Türk İlişkiler Merkez Müdürü Prof. Dr. Apollinaria Avrutina, Moskova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, RTİB Başkanı Sabahattin Yavuz, TOBB Uluslararası Girişimcilik Bölüm Başkanı Dr. Hakkı Arda Tokat, DTİK Avrasya Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır, St. Petersburg Devlet Üniversitesi Nabokov Müzesi Müdürü Doç. Dr. Andrey Astvatsaturov ile Rusya Cumhurbaşkanlığı Ulusal Ekonomi ve Kamu Yönetimi Akademisi Bölgesel ve Kentsel Gelişim Merkezi Kıdemli Araştırmacısı Doç. Dr. Natalya Belyakova katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Mehmet Sansar'ın ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, organizasyonu gerçekleştiren Moskova Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederek sözlerine başlarken, COVID-19 salgının başlamasıyla tüm eğitim kurumlarının uzaktan eğitime geçtiğini hatırlatarak, “Ahmet Yesevi Üniversitesindeki görevim sırasında Kazakistan’daki yerleşkede de uzaktan eğitim kararı almıştık. Ahmet Yesevi Üniversitesi uzaktan eğitim konusunda oldukça tecrübeli bir üniversite. 14 Ağustos 2020 tarihinde Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne atanmam ile bu tecrübelerden faydalanarak, uzaktan eğitim konusundaki eksiklerimizi giderdik ve sağlam bir altyapı oluşturduk” diye konuştu.

Bir eğitimci olarak salgın sürecinde öğrencilerden uzak kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, “Eğitim yüz yüze verilmesi ve karşılıklı etkileşim içinde gerçekleşmesi gereken bir süreç. Ekrandan verilen eğitimle sınıflarda verilen eğitim aynı etkileşimi vermiyor. İnşallah tez zamanda tüm dünya salgını atlatır ve öğrencilerimizle yeniden bir araya geliriz. Büyüklerimiz ‘Mekânları şereflendiren orada bulunan insanlardır’ demişler. Bizim de yerleşkemizi ve sınıflarımızı şereflendiren öğrencilerimizdir” şeklinde konuştu.

Salgın sürecinde özveriyle çalışan Gazi Hastanesi ve sağlık çalışanlarından da bahseden Rektörümüz, “Hastanemizdeki süreci yakından takip ediyorum. Hastanemize COVID-19 şikayeti nedeniyle her gün çok sayıda kişi geliyor. Onların ihtiyaçlarına cevap vermek kolay değil, ancak başta doktorlarımız olmak üzere tüm personelimiz elimizden gelen gayreti gösteriyor. Ankara’da, bu hafta itibariyla hasta sayısında düşüş var ancak yoğun bakımdaki hasta sayısında bir değişiklik olmadı” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, üniversite yönetimi olarak bu salgın sürecinde hareketliliği azaltmaya, maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami olarak uymaya ve de Sağlık Bakanlığının talimatlarını azami şekilde uygulamaya dikkat ettiklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

background image