TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Coşkusu
13 Aralık 2020 | 20:46

Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu, düzenlediği törenle mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını sebebiyle internet üzerinden çevrim içi olarak yapılan tören, Üniversitemizin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. İ. Cihan Yetişken, Öğr. Gör. Süleyman Emre Eyimaya ve mezun öğrenciler katıldı.

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 1984 yılında Üniversitemizin kampüsüne adım atarak Gazili olmanın ayrıcalığını hissettiğini ve 1988 yılında mezun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yıldız, Gazi Üniversitesinin ve TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulunun o günden bu yana akademik başarıyı ön planda tutan, öğrencilerine sahip çıkan ve problemleriyle yakından ilgilenen; dünyada ve ülkemizde, alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam ettiğini anlattı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, mezunlara şöyle seslendi: “Ben inanıyorum ki sizler; görevinizi, ülkemizin her karış toprağında, bayrağımızın dalgalandığı hudut boylarında, Yüksekokulumuzdan aldığınız akademik bilgi ve millî sorumluluk bilinciyle en güzel şekilde yapacaksınız.”

Prof. Dr. Musa Yıldız, bir eğitimci gözüyle, öğrencilerin Meslek Yüksekokulunda edindikleri mesleğin milletimiz ve bütün insanlık için değeri yüksek bir meslek olduğunu hatırlattı. Rektörümüz Yıldız, konuşmasını mezunları ve ailelerini tebrik ederek tamamladı.

 

 

TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, mezunlara hitaben yaptığı konuşmasında “Gazi Üniversitesi, sizleri kazanmaktan büyük mutluluk duyuyor” dedi. Hayat boyu öğrenim kavramının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, mezunlardan sürekli olarak kendilerini geliştirmelerini istedi. Yüksekokulun öğretim elemanlarının her zaman mezunlara destek olacaklarını söyleyen Oğuzhan Yılmaz, mezunlara bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

 

 

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, konuşmasına Nuri Demirağ’ın tamamlayamadığı savaş uçağı projesinden bahsederek giriş yaptı. TUSAŞ’ın çalışmalarından da bahseden Kotil; Gökbey, Hürjet ve Milli Muharip Uçak Projeleri hakkında bilgi verdi. Yüksekokulun TUSAŞ için büyük önem taşıdığını vurgulayan Kotil, “Bu okulu kendi okulumuz olarak görüyoruz” dedi.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin maaş karşılığında haftada iki gün TUSAŞ’ta çalıştığına değinen Prof. Dr. Temel Kotil, “Hem derslerine devam etmeleri hem de burada çalışmaları bu arkadaşları kendi alanında dünyanın en iyileri arasına sokacaktır” diye konuştu.

Prof. Dr. Temel Kotil, Meslek Yüksekokulunun mezunlarını istihdam etmeye büyük önem verdiklerine değinerek istihdam edilen mezun sayısını arttırmak istediklerini belirtti.  TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, küresel salgının bitmesi durumunda yaz aylarında öğrencilere tam zamanlı çalışma imkânı sunacaklarını da söyledi.

Tören, Meslek Yüksekokulunu dereceyle bitiren öğrencilerin konuşmalarının ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

background image