Üniversitemiz, Spor Bilimleri Fakültesi Mezunlarını Coşkuyla Uğurladı
9 Aralık 2020 | 10:27

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, düzenlediği törenle 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını nedeniyle sınırlı katılımla Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen tören, Üniversitemizin sosyal medya hesaplarından da çevrim içi olarak yayınlandı.

 

 

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Erdal Zorba, Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Aydos ile dereceye giren mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından mezun öğrenciler Talha Şirin ile Muhammed Emin Yılmaz’ın taekwondo gösterisi ile başladı.

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız Üniversitemizin kampüsüne ilk kez 1984 yılında adım attığını anımsatarak, “O andan itibaren Gazili olmanın gururunu hissettim ve 1988 yılında sizlerin bugün hissettiğiniz heyecanı duyarak mezun oldum. Ömrüm boyunca da Gazili olmanın gururunu hep yaşadım” ifadelerini kullandı.

Spor Bilimleri Fakültesinin akademik başarıyı her zaman ön planda tuttuğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemiz siz değerli öğrencilerine sahip çıkan ve problemleriyle yakından ilgilenen dünyada ve ülkemizde alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam etmekte ve sizleri meslek hayatına taşımaktadır” diye konuştu.

Mezun öğrencilere seslenen Rektörümüz sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben inanıyorum ki sizler, ülkemizin her karış toprağında bayrağımızın dalgalandığı her yerde görevinizi Spor Bilimleri Fakültesinden aldığınız milli sorumluluk bilinciyle en güzel şekilde yapacaksınız.”

Salgın nedeniyle bahar döneminde mezuniyet törenlerinin yapılamadığını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Gazi Üniversitesi yönetimi olarak bizler, sizlerin mezuniyetlerini, çevrim içi platformda da olsa, yapmaya karar verdik. Mesleğinize adım attığınız süreçte hem sizlere hem de sizleri yetiştiren, bugünleri hasretle heyecanla bekleyen ailenize bu anı yaşatmak istedik. Gönlümüz hepinizi burada ağırlamak isterdi ama maalesef bu yıl mümkün olmadı” dedi.

Rektörümüz, sözlerini mezun öğrencilere seslenerek şöyle tamamladı: “Bir eğitimci gözüyle; spor bilimlerinin kendiniz, milletiniz ve bütün insanlık için değeri yüksek, önemli bir alan olduğunu hatırlatmak isterim. Atalarımızın da dediği gibi ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.’ Sizler öğrencilerinizi yetiştirirken hem fizikî olarak hem de mental olarak yetiştirecek, onlara bu memleketin değerlerini de en güzel şekilde aktaracaksınız ki görevinizi layıkıyla yerine getirebilesiniz.”

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Aydos, mezun olan öğrencilerin yeni bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Bilgi ve tecrübelerinizi gelecek nesillere aktarma zamanınız gelmiştir. Çok emek verdiniz, çok çalıştınız ve bunu hak ettiniz. Bu mezuniyet sizler için başlangıçtır. Unutmayın, hayallerinizi gerçekleştirecek olan da sizlersiniz. Düşünceler gayeyi doğurur; gayeler eylemlere dönüşür. Eylemler alışkanlıkları oluşturur. Alışkanlıklar karakter belirleyerek geleceğimizi tayin eder. Bilgelik, bundan sonra ne yapılacağını bilmekten geçer” ifadelerini kullandı.

 

 

Milli Güreşçi İlhan Çıtak’tan Mezunlarımıza Tavsiyeler

 

Fakültenin 2000 yılı mezunlarından millî güreşçi İlhan Çıtak, mezun öğrencilere yönelik bir konuşma yaptı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunu kazandığını ve 2000 yılında mezun olduğunu ifade eden Çıtak, “Geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle işitme kaybı yaşadım ve işitme engelli olarak güreş müsabakalarında mücadele ettim. Kariyerim boyunca 5 olimpiyat, 7 dünya ve 8 de Avrupa şampiyonluğum bulunuyor. Gazili olmanın ayrılacağını her zaman hissettim. Hem spor hem de antrenörlük kariyerim boyunca aldığım eğitimin çok faydasını gördüm. Buradan mezun arkadaşlarıma, hayatlarında başarılar diliyorum. Hiçbir şekilde içlerindeki ateşi söndürmesinler, hiç durmadan, pes etmeden çalışmaya devam etsinler” dedi.

İlhan Çıtak’ın konuşmasının ardından Dekan Prof. Dr. Aydos, Çıtak’a plaket verdi. Dereceye giren mezunlara da hediyeleri takdim edildi. Fakülte birincisi Yasin Aktaş yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

Törende, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat tarafından Rektör Danışmanı ve Spor Bilimleri Fakültesinin Kurucu Dekan Vekili Prof. Dr. Erdal Zorba’ya hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi. Prof. Dr. Zorba, konuşmasında Gazi Üniversitesine bisiklet yolu ile tartan pisti yaptıran Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız’a, spora olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Erdal Zorba, salı ve perşembe günleri spor etkinliğine bizzat katılarak Üniversitemiz personelini ve öğrencilerini spor yapmaya teşvik eden Prof. Dr. Musa Yıldız’ın çabalarına minnettar olduğunu söyledi.

 

background image