Gazili Sanatçı Öğretmenler Sergisi Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi
9 Aralık 2020 | 10:48

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalının düzenlediği Gazili Sanatçı Öğretmenler-1 Çevrim İçi Sergi’si Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın da katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlarken, bu anlamlı gün için düzenledikleri ‘Öğretmen Yetiştirmenin Dünü, Bugünü, Yarını’ konulu panele Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un katıldığını ve panelin çok verimli geçtiğini söyledi. Bu anlamlı günde düzenlenen çevrim içi sergi açılışında emeği geçenlere teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Gazi Üniversitesinin rektörü olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağımı göreve geldiğim günden bu yana ifade ediyorum. Bundan sonra yapılacak her faaliyete katılmaya çalışacağım. Ümit ediyorum ki bu sergi gelecek yıl da düzenlenir ve geleneksel bir hal alır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, sanatın insanları birleştiren bir unsur olduğuna vurgu yaparak, “Dünyanın neresine giderseniz gidin, sanat ortak bir dildir. O yüzden sanatla buluşma, insanları birleştiren, bütünleştiren önemli bir faaliyettir. Öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, kendilerini tebrik ediyorum. Öğretmenlerimiz sadece bilgilerini öğretmesinler, öğrencilerinin kalplerine ve duygularına da dokunabilsinler. Fikirleri bir kenara bırakıp hepimiz, vatan, millet ve bayrak sevgisi etrafında birleşmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlarken, kişinin eğitim hayatı boyunca öğretmenden sadece salt bilgiyi değil aynı zamanda manevî ve ahlakî bilgiyi de öğrendiğini söyledi. Öğretmenlik mesleğinin toplumdaki yeri ve öneminin büyük olduğuna işaret eden Prof. Dr. Selvi, bu mesleği icra edenlere de önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

Öğretmenlik mesleğinin temelinde sevgi ve vicdan olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Selvi, “Öğretmenlik bir meslekten daha fazlasıdır. Öğretmenler yaşadıkları toplumun aynası olmalıdır. Bu yüzden öğretmenlik sadece okul çatısı altında gerçekleştirilen sonra da biten meslek değildir. Öğretmenlik bu mesleği yapan kişinin hayatının tamamıdır. Sınıfta öğrencilerimize hak, adalet, eşitlik, saygı ve manevi değerleri anlatmamız yetmez. Bir öğretmenin kendi hayatını da bu değerler üzerinden yürütmesi gerekir” diye konuştu.

Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenledikleri ve bundan sonra geleneksel hale getirmeyi planladıkları serginin, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapmış ya da yapmakta olan, akademisyenlik geçmişi olmayan, Gazi Resim-İş mezunu öğretmenlerin eserlerinden oluştuğunu söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz, ülkemizin en köklü sanat eğitim kurumu olan Gazi Resim-İş Ana Bilim Dalının, 88 yıllık tarihi boyunca çağdaş sanatın tanıtılması ve benimsetilmesinde öncü bir rol üstlendiğini vurguladı. Meliha Yılmaz, çok değerli sanatçıları ve sanat eğitimcilerini yetiştiren bir kurum olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Yılmaz, etkinliklerine katılarak destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ile Dekan Vekili Prof. Dr. Selvi’ye teşekkürlerini iletti.

Üniversitemizin 1987 yılı mezunlarından öğretmen Ayşe Kökten ise böylesi anlamlı bir günde serginin açılışında bulunmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, kendisine bu fırsatı veren Üniversitemiz ve Fakülte yönetimine teşekkür etti.

Sergi, https://gaziresimissanalsergi.gazi.edu.tr/ web adresinden izlenebilir.

background image