‘Nursultan Nazarbayev, Ulu Bozkırın Mirası’ Eserinin Tanıtımı Yapıldı
23 Kasım 2020 | 19:09

Kazakistan Elbası Kütüphanesinin ev sahipliğinde, Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, TÜRKSOY ve Elbası Ofisinin desteğiyle ‘Nursultan A. Nazarbayev, Ulu Bozkırın Mirası’ konulu uluslararası çevrim içi konferans düzenlendi.

Konferansta, Kazakistan Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Elbası Ofisinin destekleriyle Türkçe kaleme alınan ‘Nursultan A.Nazarbayev, Ulu Bozkırın Mirası’  adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa TÜRKSOY Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kazakistan Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Elbası Kütüphanesi Müdürü Prof. Dr. Amerhan Rahimjanov, Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Elbası İdari İşler Başkanı Prof. Dr. Mahmud Kasımbekov, Kazakistan Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Elbası Danışmanı ve Bilgi-Enformasyon ve Analitik Bölüm Başkanı Adil Tursunov, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Sultan Rayev, Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakanı Aktoty Raimkulova, Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Şahrat Nuryşev, Kazakistan Cumhuriyeti Milletvekili Kuanış Sultanov, Azerbaycan Milletvekili ve Bakü Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nizami Caferov, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi Rektörü ve Kazakistan Milli Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Yerlan Sıdıkov katıldı.