Üniversitemiz Tıp Fakültesi Mezunları Göreve Hazır
30 Aralık 2020 | 11:36

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, düzenlediği törenle 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını nedeniyle sınırlı katılımla Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen tören, Üniversitemizin sosyal medya hesaplarından da çevrim içi olarak yayınlandı.

 

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Fazlı Polat, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Necmi İlhan, öğretim üyeleri ile dereceye giren mezun öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrencilerden oluşan Tıp Fakültesi Müzik Grubu’nun müzik dinletisiyle başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 1984 yılında Üniversitemizin kampüsüne ilk kez adım attığını, 1988’de ise mezun olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: “Gerek Üniversitemiz, gerekse de Tıp Fakültemiz akademik başarıyı ön planda tutan, değerli öğrencilerine sahip çıkan ve onlarla kendi evlatları gibi yakından ilgilenen; dünyada ve ülkemizde alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam etmekte ve sizleri meslek hayatına taşımaktadır.  Sizler ülkemizin her yerinde, bayrağımızın dalgalandığı her bir vatan toprağında, hekimlik görevinizi Tıp Fakültemizden aldığınız akademik bilginizle, millî sorumluluk bilinci ve memleket sevdasıyla en güzel şekilde yapacaksınız.”

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, yaklaşık bir asırlık geçmişi olan Gazi Üniversitesinde mezuniyetlerin bahar dönemi sonunda; yöneticiler, akademisyenler, öğrenciler ve ülkemizin dört bir yanından gelen velilerin katılımıyla gerçekleştirildiğini anımsatarak , “Küresel salgın nedeniyle geçtiğimiz bahar döneminden itibaren derslerimiz çevrim içi olarak yapılmaya başlandı. Bu süreçte birçok olumsuzluk yaşandı. Sizlerin mezuniyet törenleri de salgından korunma tedbirleri kapsamında gerçekleştirilemedi. Ancak Gazi Üniversitesi yönetimi olarak mezuniyet törenlerini çevrim içi yapma kararı aldık. Hem sizleri hem de sizleri yetiştiren, bugünleri hasretle; özlemle, heyecanla bekleyen, gururlanmayı hak eden anne babalarınıza, ailenize ve yakınlarınıza bu ânı yaşatmak istedik” dedi.

Mezun olan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Yıldız şöyle devam etti: “Hekimlik, insanlık için çok önemli bir meslektir. Şu fani dünyada hedeflerinizi yüksek, beklentilerinizi düşük tutun. (boşluk)Size şifa bulmak için gelen hastaları müşteri olarak değil, ailenizden biri olduğunu düşünerek tedavi edin.” Kanuni Sultan Süleyman’ın söylediği, ‘Halk için muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ sözünü akıllarınıza getiriniz. Asıl mutluluğun sağlık olduğunu ve hastaların sizlere en kıymetli olan canlarını emanet ettiğini asla unutmayınız. İnsana, insan olduğu için değer veriniz.”

 

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Necmi İlhan, 1979 yılından bu yana hizmet veren fakülteden bugüne kadar 7 bin 500’ün üzerinde hekim, 4 bine yakın da uzman hekim mezun ettiğine değinerek, “Fakültemizde Türkçe ve İngilizce olarak tıp eğitimi veriliyor. İki bölümümüz de akredite olmuş sayılı fakülteler arasında yer alıyor. Uluslararası sıralamada ise Fakültemiz dünyada ilk bin tıp fakültesi arasında 600 bandında bulunuyor. Tıp Fakültemiz; 300’e yakın profesör, 462 öğretim üyesi, 900’e yakın

Dekan Prof. Dr. İlhan, COVID-19 salgını sebebiyle hekimlerin sorumluluklarının arttığına değinerek mezunlara çalışma hayatlarında başarılar diledi.

 

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necla Buyan ise mezunlara verdiği son derste, bu dersi vermekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Buyan, küresel salgın sebebiyle sağlık hizmetlerinin öneminin bir kez daha anlaşıldığına vurgu yaptı. Salgın sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanlarına rahmet dileyen Prof. Dr. Buyan, özveriyle çalışan doktor ve sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceyle mezun olan öğrenciler, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Fakültelerini birincilikle tamamlayan öğrencilere Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Dekan Prof. Dr. M. Necmi İlhan’ın plaketlerini vermesinin ardından tören sona erdi.

background image