Moldova’dan Üniversitemize İş birliği Ziyareti
17 Kasım 2020 | 10:35

Üniversitemiz ile Moldova üniversiteleri arasında, eğitim alanında yapılabilecek iş birliği imkânlarını görüşmek amacıyla Moldova’dan bir heyet üniversitemize geldi.

Moldova heyetinde, Moldova Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi H. E. Dmitri Croitor, Moldova Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Başkatibi Corina Prigorschi, Moldova Cumhuriyeti Ulusal Araştırma ve Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Olga Tagadiuc, Moldova Teknik Üniversitesi Rektörü Viorel Bostan, Komrat Devlet Üniversitesi Rektörü Serghei Zaharia, Nicolae Testemitanu Tıp ve Eczacılık Devlet Üniversitesi Araştırma Faaliyetlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Stanislav Groppa, Moldova Devlet Tarım Üniversitesi Tarla Bitkileri Fakültesi Bölüm Başkanı Larisa Caisîn, Nicolae Testemitanu Tıp ve Eczacılık Devlet Üniversitesi Asistanı Artiom Jucov yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Bensu Karahalil ve Gazi Teknopark Koordinatörü Hazal Yılmaz’ın üniversitemizi temsil ettiği görüşmelerde Moldova ile üniversitemiz arasında ikili iş birliği imkânları ele alındı.