Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Mezunlarını Coşkuyla Uğurladı
30 Aralık 2020 | 11:51

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, düzenlediği törenle mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını sebebiyle internet üzerinden çevrim içi olarak yapılan tören, Üniversitemizin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Fazlı Polat, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

 

Tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarının icra ettiği konserle başladı. Konserin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasına, 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen ve tüm ulusumuzu hüzne boğan deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, geride kalan ailelerine başsağlığı ve yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar dileyerek başladı.

Prof. Dr. Musa Yıldız, 1984 yılında Üniversitemizin kampüsüne adım atarak Gazili olmanın ayrıcalığını hissettiğini ve 1988 yılında mezun olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yıldız, Gazi Üniversitesinin ve Mühendislik Fakültesinin o günden bu yana akademik başarıyı ön planda tutan, öğrencilerine sahip çıkan ve problemleriyle yakından ilgilenen, dünyada ve ülkemizde, alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam ettiğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, mezunlara şöyle seslendi: “Ben inanıyorum ki sizler; ülkemizin her karış toprağında, bayrağımızın dalgalandığı her yerde, görevinizi Teknoloji Fakültemizden aldığınız akademik bilgi ve millî sorumluluk bilinciyle en güzel şekilde yapacaksınız.”

Prof. Dr. Musa Yıldız, bir eğitimci gözüyle, teknoloji alanının milletimiz ve bütün insanlık için değeri yüksek; önemli bir meslek olduğunu hatırlattı. Rektörümüz Yıldız, konuşmasını mezunları ve ailelerini tebrik ederek tamamladı.

 

 

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli ise öğrencilere hiç unutulmayacak özel anlardan birini yaşadıklarını söyledi. 581 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tekeli, amaçlarının ülke sanayisine ve hizmetine katkı sağlayacak öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Süleyman Tekeli, öğrencilerin uygulamalı bir şekilde sanayinin deneyimlerinden de yararlanmasını sağlayacak uygulamalı eğitim modelini benimsediklerini ve bu modeli daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

 

 

Protokol konuşmalarının ardından fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve belgeleri verildi. Fakülte birincisi Bengisu Ünalan plaket ve belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan, ikinci Fatih Buğra Aydilek ise Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’dan aldı. Fakülteyi üçüncülükle tamamlayan Furkan İşken ve Hatice Sarp da plaket ve belgelerini Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat ile Dekan Prof. Dr. Süleyman Tekeli’den aldı.

 

Tören flama teslim töreni ve fakülte mezuniyet andının okunmasının ardından sona erdi.

 

 

 

 

background image