3. ASELSAN Akademi Çalıştayının Açılışı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Yapıldı
18 Şubat 2021 | 13:13

3. ASELSAN Akademi Çalıştayı, Üniversitemiz ev sahipliğinde çevrim içi olarak düzenleniyor. Üç gün sürecek çalıştay Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile ASELSAN Akademi Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasında, Gazi Üniversitesi olarak ülkemizin savunma sanayisindeki liderliği ile gurur duyduğunu söyleyerek “Sanayi sektörünün geneli itibarı ile öncü kurumu olan ASELSAN’ın insan kaynağı niteliğinin bilgi ve bilim temelli olarak artırılmasına katkı sağlamak öncü bir yükseköğretim kurumu olarak gururumuzu bir kat daha arttırıyor.” dedi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, ASELSAN Akademi kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde Üniversitemizde doktora programında 11, yüksek lisans programında ise 147 öğrenci bulunduğunu belirtti. Aselsan Akademi Protokolü kapsamında 9 öğrencinin ise mezun olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 24 öğretim üyemizin de öğrencilere danışmanlık yaptığını anlattı.

 “ASELSAN Akademi, gerek öğretim üyelerimiz gerekse kayıtlı öğrencilerimiz için sunduğu imkânlarla rekabet gücümüzü arttıran örnek bir modeldir.” diyen Prof. Dr. Musa Yıldız, programın teknoloji ve mühendislik alanındaki uzman ve yenilikçi yapısıyla ülkemizin savunma sanayisine ve yükseköğrenime katkı yaparken bu alandaki programların yeniden yapılandırılmasına, etkinliğinin arttırılmasına ve genişlemesine imkân sağlayacağını vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, sözlerini, Üniversitemizin fakülte ve öğretim üyelerinin yeni araştırma konularıyla programa destek vermeye hazır olduğunu ifade ederek tamamladı.

ASELSAN Akademi Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik sözlerine çalıştaya ev sahipliği yapan Gazi Üniversitesi ile Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür ederek başladı. YÖK ile ASELSAN arasında yapılan protokol gereğince Gazi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ ve Gebze Teknik Üniversitesinin katılımıyla ASELSAN Akademinin kurulduğunu anımsatan Prof. Dr. Mehmet Çelik, ”Üniversite-sanayi iş birliğine yeni bir boyut katmak için kurulan ASELSAN Akademi, üç yıl önce dördüncü nesil üniversite modeli olarak kuruldu. Konusunda uzmanlaşmış ASELSAN Akademi, Türkiye’de ilk ve tek konumda bir uygulamadır.” diye konuştu.

Prof. Dr. Çelik, çalıştayların ilkini 2018 yılında ODTÜ’nün KKTC Yerleşkesinde, ikincisini 2019 yılında İTÜ’de düzenlediklerini anımsatarak “ASELSAN Akademi, bu yıl ilk mezunlarını verdi. 40 öğrencimiz akademiden mezun oldu. Bu 40 kişiden 26’sı elektrik elektronik mühendisliği, 11’i makine mühendisliği, 2’si bilgisayar mühendisliği, biri ise malzeme mühendisliğini tamamladı. Çalıştayın sonunda mezun öğrencilerimize diplomalarını ve ilk üçe girenlere de plaketlerini vereceğiz. Bununla birlikte bu yıl ilk kez tez yarışması düzenliyoruz. Dereceye giren öğrenci ve danışmanlarına ödüller verilecek.” şeklinde konuştu.

2020-2021 yılı itibariyle 645 öğrencinin akademide eğitimine devam ettiğini ifade eden Çelik, “Bunlardan 575 yüksek lisans, 70 ise doktora eğitimlerine devam ediyor. Ağırlık olarak Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünün tercih edildiğini görüyoruz. Bununla birlikte Akademik Bilgi Yönetim Sistemini (ABYS) geliştirdik. Tüm işlemler elektronik ortamda yapılabiliyor.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Keskinler, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kızıl ve ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zeyrek’in üniversitelerin yeni araştırma konuları ve yeni gelişmeler hakkında bilgi verdikleri oturuma geçildi.

Program ikinci ve üçüncü gün yapılacak sunumlarla devam edecek.

Haberin ingilizce metni için tıklayınız.

background image