Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’den Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a Teşekkür Mektubu
30 Aralık 2020 | 20:37

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a, Gazi Üniversitesinin, Ermenistan'ın Azerbaycan'ı  işgaline karşı gösterdiği tepki ve düzenlendiği panel için bir teşekkür mektubu yazdı.

Yazısına ‘Değerli kardeşim’ diyerek başlayan İbrahim, mektubunu şöyle sürdürdü: “27 Eylül 2020 tarihinde Ermenistan ordusunun sivil yerleşim yerlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açmasının hemen ardından Gazi Üniversitesi olarak Azerbaycan’a verdiğiniz destek, bizleri ziyadesiyle mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. 07 Ekim 2020 tarihinde üniversitenizde düzenlenen ‘Karabağ’ın Dünü, Bugünü ve Yarını’ konulu panel ile ‘Bir millet iki devlet’ ilkesinin hayata geçirilmesinin en güzel örneğini verdiniz.

Ayrıca kısa bir süre önce Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda verdiğiniz desteği, vatandaşlarımızın eğitimine sunduğunuz emsalsiz katkı olarak değerlendirmekteyiz. Yapılan karşılıklı ziyaretler ve görüşmeler, ülkelerimizin arasındaki eğitim ilişkilerinin daha da gelişmesine hizmet etmekte ve bu ilişkiler eğitimin bütün düzey ve aşamalarında olumlu etkisini göstermektedir.”

Hazar İbrahim mektubunu, “Misafirperverliğiniz ve destekleriniz için zatı-ı alinize şahsım ve Azerbaycan Büyükelçiliğimiz adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek tamamladı.

 

background image