Üniversitemiz ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Arasında BELTEK İş Birliği Protokolü Yenilendi
30 Aralık 2020 | 20:42

Üniversitemiz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında endüstriyel, teknik ve meslek alanlarında geliştirme, uyum ve meslek edindirme (BELTEK) kurs programları açılmasına dair iş birliği protokolü Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında imzalanarak yenilendi.  Bu protokolle birlikte, endüstriyel teknik ve meslek alanlarında ihtiyaç duyulan kalifiye insan gücü yetiştirilmesi için her iki kurum da imkanlarını seferber edecek. 

Protokolle, ülkemiz küçük ve orta ölçekli işletmelerinde kullanılan teknolojik gelişmeleri, halen işletmelerde çalışmakta olan yetişkinlere ve mesleki beceriye sahip olmayan ortaöğretim kurumu mezunlarına endüstriyel teknik ve meslek alanlarında mesleki beceri kazandırmak ve meslek geliştirmek için hazırlanmış olan Meslek Edindirme (BELTEK) Kurs Programı’nın her iki kurum tarafından uygulanmasını sağlamak amaçlanıyor.

1999 yılında başlayan BELTEK projesi kapsamında 18 branşta, toplam 202 farklı alanda kurs bulunuyor. 2 aylık (72) saat ve 3 aylık (108 saat) olmak üzere iki farklı programda sürdürülen kurslara bugüne kadar 175 bin kursiyer katıldı.

 

 

background image