Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı, Öğrenci Oryantasyon Uzaktan Eğitim Programı kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın verdiği açılış dersi ile başladı.
1984 yılında Gazi Eğitim Fakültesinde lisans eğitimine başladığını söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazili olmanın ayrıcalığını ve gururunu her zaman yaşadığını söyledi. 14 Ağustos 2020 tarihi itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle rektör olarak atandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Beni bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a teşekkür ediyor en derin şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazilik unvanından adını alan ve Türk eğitim sisteminin gözbebeği kurumlarından olan Üniversitemize, hem akademisyenlik hem de çeşitli kademelerde idarecilik yaptıktan sonra rektör olarak da hizmet edecek olmanın gururunu ve onurunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum” dedi.
Güçlü Akademik Kadro
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen “Araştırma Üniversitesi” ölçütlerine göre eğitim-öğretim yapan öncü üniversitelerden biri olarak faaliyetlerini sürdürdüğüne değindi. Rektörümüz, Üniversitemiz bünyesindeki 11 fakülte, 5 enstitü, 2 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulda 922 profesör, 356 doçent, 221 Dr. öğretim üyesi, 558 öğretim görevlisi ve bin 182 araştırma görevlisi ile toplam; 3 bin 239 akademisyeninin görev yaptığını anlattı.
‘Üniversitemizi Kazanan Gençler Bize Emanet’
Üniversitelerin eğitim sürecinin en dinamik ve etkili olduğu kurumların başında geldiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yıldız, üniversitemizde öğrenim görmekte olan 44 bin 236 öğrenciye Gazili olmanın ayrıcalığını fazlasıyla hissettireceklerini söyledi. Pandemi nedeniyle eğitime çevrimiçi olarak devam edildiğini belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, en kısa sürede öğrencilerle dersliklerde buluşmak istediklerini vurguladı. Prof. Dr. Musa Yıldız, uzaktan eğitim döneminde, öğrenme süreciyle ilgili karşılaşılacak sorunlara çözüm üretmek amacıyla kurulan ''Öğrenci İşleri Dairesi Yardım Masası''nın da faaliyete geçtiği müjdesini verdi.
‘Üniversite Yönetimi Olarak Sizlerin Yanındayız’
Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, akademisyenlere de seslenerek, üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleriyle bir bütün olduğunu anlattı. Öğretim üyelerini bir değer olarak gördüklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, “Sizlerle bir ekip ruhu anlayışıyla; değerli öğrencilerimize ve toplumumuza kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz. Üniversite yönetimi olarak sizlere, liyakata ve akademik başarıya her zaman destek olma sözü veriyoruz. Bu hususta Üniversitemize katma değer sağlayacak, ulusal ve uluslararası ölçeklerdeki sıralamalarda katkı sunacak yayın, proje, patent, sempozyum ve benzeri bilimsel faaliyetlerinize, hiçbir ayrım gözetmeksizin, imkânlarımız ölçüsünde, her zaman destek olacağımızı belirtmek istiyorum. Sizler de Üniversitemizde karşılaştığınız her türlü sorun ve ihtiyaç duyduğunuz hususlarla ilgili günün her saati bizlere ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Rektörümüzden İdari Kadroya Teşekkür
Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, eğitim-öğretim faaliyetlerin yürütülmesinde emekleri olan, genel sekreterliğimize bağlı daire başkanlıkları ve diğer birimler bünyesinde çalışanlara da teşekkür etti.
‘Azerbaycanlı Kardeşlerimizin Yanındayız’
Prof. Dr. Musa Yıldız, Ermenistan’ın 28 Eylül 2020 tarihinde ağır silahlarla sivil yerleşim yerlerindeki savunmasız, masum Azerbaycanlı kardeşlerimize yaptığı saldırıyı da kınadı. Gazi Üniversitesi olarak Azerbaycan’ın haklı davasını konferans, panel, sempozyum, resim sergisi vb. ilmî platformlarda anlatmaya gayret edeceklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Türkistan coğrafyasındaki ve dünyadaki tüm kardeş, dost ve akraba topluluklarla üniversitemizin imkanları doğrultusunda mevcut iş birliği protokollerini destekliyor, gelecek iş birliği tekliflerine de açık olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.
Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını 2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisiyle tamamladı.
Zoom ve YouTube üzerinden 5-9 Ekim tarihlerinde şu oturumlar yapılacak: 5 Ekim’de Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak, Tıp Fakültesi (TR-ING) Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 6 Ekim’de Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Tünsel Canatalı, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. C. Nakış Karamağaralı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, 7 Ekim’de Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanı C. Metin Uygur, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Aydos, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Bahtiyar Bakır, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Erdal Irmak, TUSAŞ Kazan MYO Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Yılmaz, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celal Turgut Koç; 8 Ekim’de Öğrenci İşleri Daire Başkanı Dilaver Yar, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aslıhan Tüfekci, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yücel Gelişli, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cevriye Gencer ve Sağlık Bilimleri Ensitüsü Müdürü Prof. Dr. Yasemin Dündar ve 9 Ekim’de Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Zafer Ayaz.
Haberin ingilizce metni için tıklayınız.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.