Değerli Gazi Üniversitesi Mensuplarımız ve Değerli Araştırmacılarımız,
“Kültürel Mirasa Katkı ve Zamana Yolculuk” anlayışıyla, bilgiye dönüşümü ve kullanımı amaçladığımız El Yazmalı Tezler Koleksiyonu'nun dijitale aktarma çalışması tamamlandı. Çalışma, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nca gerçekleştirilerek Kullanıcılarımızın ve Araştırmacılarımızın erişimine açıldı.
Koleksiyon, Gazi Eğitim Fakültesi Kütüphanesi’nden Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'ne devredilen 1940 – 1970 yılları arasında lisans düzeyinde bitirme ödevi niteliği taşıyan ‘El Yazmalı Tezler’i kapsamaktadır. Koleksiyonda şehircilik, mimarlık, resim, heykel, el işi, kent tarihi, kent sosyolojisi konularında 1.593 eser bulunuyor.
Koleksiyondaki kaynakları incelediğinizde kültürel bir mirasa şahitlik edeceğinizden hiç şüphem yok.
'Nadir Eserler' kapsamında dijitalleştirme çalışması yapılan koleksiyona, Gazi Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon ve Daire Başkanlığı'nın https://nadireserler.gazi.edu.tr/ internet adresinden ulaşabilirsiniz.
Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür eder, çalışmanın Üniversitemize ve araştırmalara katkı sunması dileği ile Gazi Üniversitesi Ailesine hürmetlerimi sunarım.
Rektör Prof. Dr. Musa YILDIZ
Web of Science / Incites / JCR / Research Smarter Online Eğitimleri
TÜSEB Aziz Sancar Bilim, TÜSEB Hizmet ve TÜSEB Teşvik Ödülleri Başvuruları Başlamıştır
Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. Kat Öğrenci Fikir Projesi Yarışması
Kariyer ve Yetkinlik Buluşmaları - 2
TÜBA - Bildiri Çağrısı - Kültürel Miras Sektöründe iNCLUSION Uluslararası Konferansı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.