Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği Salı Konferanslarına bir yenisi daha eklendi. Salı Konferansları dizisinin yirmi üçüncüsü “Yunus Emre’den Bizim Yunus’a” konu başlığıyla yapıldı.
Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra konuşmacı olarak Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Günaydın katıldı.
Moderatörlüğünü Nazife Burcu Takıl’ın yaptığı konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç gerçekleştirdi. Salı Konferanslarının artık bir gelenek hâline geldiğini söyleyen Prof. Dr. Bekir Buluç, konferansta Türklüğün Anadolu’ya yerleşmesinde önemli katkıları olan Yunus Emre’nin ele alınacağını söyledi. Prof. Dr. Bekir Buluç, programın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Prof. Dr. Mahmut Selvi’ye ve katılımından dolayı da Doç. Dr. Yusuf Günaydın’a teşekkür etti.
Prof. Dr. Bekir Buluç’un açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Anadolu’da Hacı Bayram, Mevlânâ ve Yunus Emre gibi mutasavvufların yetiştiğini söyleyen Doç. Dr. Yusuf Günaydın, bu kişilerin Anadolu insanını bir bütün olarak toplamayı başardığını söyledi. Yunus Emre’nin dili kullanarak Anadolu insanını bir arada tutmaya çalıştığını ifade eden Doç. Dr. Yusuf Günaydın, yaşama duygusuna şiirlerinde de yer verdiğini belirtti.
Yunus Emre’nin söz varlığının hâlen yaşamaya devam ettiğini söyleyen Doç. Dr. Yusuf Günaydın, Yunus Emre’nin insanlara ulaşmak için dili kullandığını belirtti. Yunus Emre’nin bu hedefine de ulaşmış olduğunu anlatan Yusuf Günaydın, “Bu dille, bu silahıyla yaşadığı çağı değil, çağlar ötesine ulaşmayı başarmıştır. Eserlerinde tasavvufa, ayetlere ve hadislere yer vermiştir. İnsanın iç güzelliğini diline de yansıtması gerektiğini savunmuştur” dedi. Yunus Emre’nin öncelikle insanların kendini bilmesini önemsediğini söyleyen Doç. Dr. Günaydın, bu bakımdan ilimin insanların kendisini bilmek anlamına geldiğini düşündüğünü de ifade etti.
Konferansın sonunda Dekan Prof. Dr. Mahmut Selvi, bilgi ve birikimini katılımcılarla paylaşan Doç. Dr. Yusuf Günaydın’a ve konferansı zenginleştirdikleri için de tüm katılımcılara teşekkür etti.
Türkiye Üniversiteler 3x3 Basketbol Şampiyonası Finalleri Tamamlandı
Üniversitemiz “Pursaklar Üniversite Tanıtım Fuarı”na Katıldı
Üniversitemiz “Mamak 8. Geleneksel Üniversite Tanıtım Fuarı”na Katıldı
Diş Hekimliği Fakültesi Personeline Yönelik “Acil Çağrı Kodları” Eğitimi Gerçekleştirildi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.