Alan Bazlı Dünya Üniversite Sıralamalarında Üniversitemizin Türkiye’deki Büyük Başarısı
25 Ocak 2022 | 16:53

Üniversitemiz, her sene dünya üzerinde saygınlığa sahip farklı derecelendirme kuruluşları tarafından gerçekleştirilen hem genel hem de alan bazlı üniversite sıralamalarına dahil edilmektedir ve bu sıralamalarda yüksek akademik başarı performansı sergilemektedir.

Sıralamalarında öğretim, araştırma, atıf, uluslararasılık ve sanayi geliri gibi ölçütleri dikkate alan Times Higher Education (THE) uluslararası derecelendirme kuruluşu tarafından 2022 yılında ilan edilen alan bazlı sıralamalarda Üniversitemiz; “Sanat ve Beşeri Bilimler” başlığı altında “Mimarlık” ve “Dil, Edebiyat ve Dilbilim” alanlarında, “Eğitim”, “Bilgisayar Bilimleri” ve “Yaşam Bilimleri” alanında Türkiye’de en iyi performans gösteren ilk 10 üniversiteden birisi olarak yer aldı.

Üniversitemizin başarılarına yenisini eklediği bir diğer alan bazlı sıralama ise URAP (University Ranking by Academic Performance) derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan sıralamalardır. URAP’ın başlıca yayın, atıf ve uluslararası iş birliği ölçütlerine odaklandığı 2020-2021 yılı alan bazlı dünya üniversiteleri sıralamasında da Üniversitemiz; “Tıp ve Sağlık Bilimleri”, “Teknoloji”, “Eczacılık”, “Mühendislik”, “Matematik Bilimleri”, “Fizik Bilimleri” ve “Kimya Bilimleri” alanlarında Türkiye’de en iyi performans gösteren ilk 10 üniversite arasında yerini aldı.

Haberin ingilizce metni için tıklayınız.

Alan Bazlı Dünya Üniversitesi Sıralamalarında Üniversitemizin Türkiye’deki Büyük Başarısı-1