Üniversitemizde “Enerji Taşıyıcısı Olarak Hidrojen ve Bor Katkılı Nanoyapılarda Depolama” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi
11 Ocak 2022 | 13:43

Üniversitemiz Fen Fakültesi Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri devam ediyor. Haftanın üçüncü etkinliği olan “Enerji Taşıyıcısı Olarak Hidrojen ve Bor Katkılı Nanoyapılarda Depolama” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Sezgin Aydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Sezgin Aydın sözlerine, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Konuşmasına “Hidrojen enerjiyi depolayabilir ve taşıyabilir ancak doğada tek başına bulunmaz. Hidrojen, onu içeren bileşiklerden üretilmelidir” şeklinde devam eden Doç. Dr. Sezgin Aydın, hidrojenin çeşitli kaynaklardan üretilebildiğine ve yaygın olarak doğalgaz gibi fosil yakıtlardan elde edildiğine değindi. Doç. Dr. Aydın, diğer hidrojen üretim kaynakları hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Hidrojen üretimi ve taşıyıcılığı üzerine alanyazın taraması üzerinde duran Doç. Dr. Sezgin Aydın, katılımcılarla ülkemizde ve dünya ülkelerinde hidrojen depolama oranlarını paylaştı. Doç. Dr. Aydın,  “Hidrojeni depolamanın mazisi yaklaşık elli yıl. Bu sebeple yapılan çalışmalar güncel durumdadır” diyerek hidrojen taşımacılığı alanında yapmış olduğu çalışmalara değindi.

Doç. Dr. Sezgin Aydın, hidrojen oranını artırmak için olası senaryolar, hidrojeni bor katkılı nanoyapılarda depolama ve depolamada dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan bahsederek konuşmasını tamamladı.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1
background image