Üniversitemizde “En Başarılı Doktora Tezi Ödül Töreni” Gerçekleştirildi
14 Aralık 2021 | 13:28

Üniversitemizin 95’inci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “En Başarılı Doktora Tezi Ödül Töreni” programı, Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlendi. Üniversitemizde ilk defa gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Halkbank Bölge Müdürü Ahmet Karakaş, dekanlar, müdürler, daire başkanları, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarının müzik dinletisi ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Eğitim ve araştırma faaliyetlerinin öncüsü Gazi Üniversitemizin 95. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediğimiz En Başarılı Doktora Tez Ödülü törenine hoş geldiniz diyor, sizleri sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Üniversitemizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 1926 yılında kurulduğunu anımsatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin ülkemizin kalkınması için nitelikli insan kaynağı yetiştirmek üzere beş enstitü, on bir fakülte, bir yüksekokul ve üç meslek yüksekokulu ile eğitim hayatını sürdürdüğünü vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Üniversitemiz eğitiminin niteliği, üniversite-sanayi iş birlikleri, ülke ve dünya üniversiteleri sıralamasındaki konumu gibi özellikleri dikkate alınarak 2017 yılında Araştırma Üniversitesi vasfı kazanmıştır.  Gazi Üniversitesi ailesinin bir ferdi olmak sadece öğrencilik döneminde değil hayatımızın her aşamasında fırsatlar yaratmaktadır. Bu nedenle “Gazili Olmak Ayrıcalıktır” diyoruz. Bu ayrıcalığı sadece yurt içindeki öğrencilerimiz yaşamıyor. Akademik Birimlerimiz farklı ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. Önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası alanlarda, eğitim, araştırma, toplumsal katkı ve kültürel faaliyetlerimize devam edeceğiz.”

Üniversitemizin 95 yıldır eğitim ve araştırma alanında çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde üniversitemiz çok başarılı çalışmalar yaptığını dile getirdi. “95. yılımızda çok güzel etkinlikler yaptık. Bu etkinliklerle 100. yıl hazırlıklarımıza başladık” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız,  “95’inci yılımızı yerleşkemiz içerisinde ders almış, ders anlatmış, laboratuvarlarında sabahlamış, şarkı söylemiş, şiir yazmış, acı tatlı hatırası olan kimler varsa onlarla ve yakınlarıyla kutlamaya devam ediyoruz” dedi.

En başarılı doktora tezi yarışmasının Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında yapıldığı bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şunları aktardı: “Üniversite Senatomuz tarafından bu yarışmanın usul ve esaslarını belirledikten sonra süreci başlattık. Enstitülerimiz, öğrencilerimiz ve akademik personelimizin katılımıyla çok heyecanlı bir etkinlik oldu. Başvuru yapan tezler komisyonlarımız tarafından birçok açıdan titizlikle değerlendirildi. Burada önemli bir ayrıntıyı gözden kaçırmayalım.  Gazi Üniversitesi bünyesindeki enstitülerde tamamlanan bütün tezler özeldir. Ancak bir yarışma varsa muhakkak derecelendirme yapılmalıdır.  Dereceye giren öğrencilerimi ve danışmanlarını kutluyorum. Dereceye giremeyen tüm öğrencilerime ve danışmanlarına katkıları için teşekkür ediyorum. Artık önümüzdeki yıllarda yapacağımız tez yarışmalarının hazırlıklarına başlıyoruz.” 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Yarışmaya başvuru yapan tüm tezlerimizin girişimcilik açısından değerlendirilmesi araştırma üniversitesi göstergelerimiz açısından önem arz etmektedir. Enstitülerimiz, araştırma geliştirme koordinatörlüğümüz ve teknoparkımız tezlerimizi girişimcilik açısından değerlendireceklerdir. Kurulduğu günden itibaren nitelikli çalışmaları ile adından söz ettiren Gazi Üniversitemizin 95. yılı kapsamında düzenlediğimiz en başarılı doktora tezi yarışmasına maddi destek sağlayan Halk Bankası yönetimine, yarışmanın tüm aşamalarında emek veren çalışma arkadaşlarıma ve benim için çocuklarımdan hiç farkı olmayan öğrencilerime teşekkür ediyor hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan sonra kısa bir konuşma yapan Halkbank Bölge Müdürü Ahmet Karakaş ise, “Akademinin çatısı altında gerçekleştirilen bu anlamlı törende bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Doktora tezlerinin çok değerli zamanlar harcanarak meydana getirildiğini dile getiren Halkbank Bölge Müdürü Ahmet Karakaş, “Hazırlanan eserler, dışardan bakıldığında çok kolay oluşturulmuş gibi görülebilir fakat doktora tezleri büyük emek, çaba ve özveri sonucu oluşur” diye konuştu. Konuşmasının sonunda ödül alan yarışmacıları tebrik eden Halkbank Bölge Müdürü Ahmet Karakaş, Halkbank olarak bu tür etkinliklere her zaman destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Program dereceye girenlere ödüllerinin ve plaketlerinin verilmesinin ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image