Üniversitemizde “Gazi Teknofest ve Öğrenci Toplulukları Şöleni” Gerçekleştirildi
21 Ekim 2021 | 15:35

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla bilimsel çalışmaların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere hız veren Üniversitemiz, “Gazi Teknofest ve Öğrenci Toplulukları Şöleni”ni geniş bir katılım ile gerçekleştirdi.

Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılına yakışır bir organizasyonla düzenlenen etkinlik, 21 Ekim 2021 tarihinde Merkez Yerleşke Kültür Merkezi ön bahçesinde yapıldı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Rektör Danışmanı Dr. Ahmet Bilal Dostbil, Genel Sekreter Hasan Kaleli, Genel Sekreter Yardımcısı Raşit Yıldırım, dekanlar, müdürler öğrenci toplulukları akademik danışmanları, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Teknofest’in ülkemizde birkaç yıldır yapıldığına işaret etti. İstanbul’da yapılan son Teknofest’e Üniversitemizden 642 öğrencinin katıldığı bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Katılımcı sayısıyla Üniversitemiz ikinci sırayı aldı. Bizler de Gazi Üniversitesi Üst Yönetimi olarak öğrencilerimizi Teknofest’te yalnız bırakmadık” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Gazi Teknofest etkinliğiyle, Teknofest’e katılan öğrencilerimizin buluşlarını tüm Üniversitemize tanıtmak istedik. Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek Teknofest etkinliği Samsun’da yapılacak. Teknofest’e katılan öğrencilerimizle toplantılar yapıp eksiklerimizi belirledikten sonra daha Samsun’a daha güçlü gitmek istiyoruz.”

Teknofest’e katılacak öğrencilere BAP’tan gerekli desteğin sağlanacağı müjdesini de veren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “2021 yılında Samsun’da yapılacak Teknofest’e hedef olarak 1000 öğrenci ile katılıp Samsun’a çıkarma yapmak istiyoruz. Samsun’da yapılacak etkinlikte daha fazla derece almak istiyoruz. Bu vesile ile Teknofest’e katılan 642 öğrencimizi ve danışmanlarını tebrik ediyor, Gazi Teknofest etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, açılış konuşmasının ardından Teknofest 2021’de  üçüncülük alan “Techlab” takımına ve “Fenalmetre” buluşu ile patent başvurusu yapan Tıp Fakültesi 4. sınıf Öğrencisine ödüllerini takdim etti. Ödül takdiminin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrenci stantlarını tek tek gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Gazi Teknofest halk oyunları ve dans gösterileri, müzik dinletisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ve konserin ardından sona erdi.

Haberin ingilizce metnini okumak için tıklayınız.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image