Üniversitemizde TEKNOFEST Heyecanı
2 Ağustos 2021 | 11:43

Bu yıl 21-26 Eylül tarihlerinde dördüncüsü gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Üniversitemizi temsil edecek projeler belli oldu. Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Seher Akbay ve Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği bölümü mezunu Sena Türkoğlu Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Alev Özel danışmanlığında geliştirdikleri 65665 kodlu ‘Işık ve Karekod Destekli Beyin Lobları ve Görevleri Maketi’ adlı proje ile festivale katılmaya hak kazandı. Yarışmaya lisansüstü seviyede katılacak olan projeyle Üniversitemiz, Eğitim Teknolojileri alanında temsil edilmiş olacak.

Aynı yarışmada, Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Atıcı danışmanlığında, Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü mezunu Bilge Başak Fidan ve ekip arkadaşı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi lisans öğrencisi Engin Eralp geliştirdikleri Gazi Üniversitesi FHD-2021-7118 kodlu BAP hızlı destek projesi ile desteklenen 74620 kodlu ‘Stauron’ (Laboratuvarlar Arası Steril Taşıma Yapan İnsansız Hava Aracı) projesi ile Üniversite-Mezun seviyesinde yarışmaya katılacak olup üniversitemizi İnsanlık Yararına Teknolojiler alanında temsil edecekler.

-1 -1 -1