Üniversitemizde “Diş Hekimliği Fakültesi Uluslararası Çevrim İçi Sempozyumu” Düzenlendi
12 Mayıs 2021 | 22:20

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılını kutlamak amacıyla “Diş Hekimliği Fakültesi Uluslararası Çevrim İçi Sempozyumu”nu düzenledi. “Klinik Diş Hekimliği Pratiğinde Çağdaş Yaklaşımlar” özel teması ile gerçekleştirilen program iki gün sürdü. 7 farklı ülkeden 13 uluslararası ve ulusal araştırmacı ve klinisyenin katıldığı programda, diş hekimlerinin klinik müdahaleler sırasında karşılaştıkları en yaygın zorluklar, diş hekimliğinin tüm alanlarındaki en son gelişmeler ve yeni teknolojiler bilimsel bir platform aracılığıyla ele alındı ve tartışıldı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi. Sempozyumun onursal başkanı olan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasında, COVID-19 küresel salgınının etkilerine değindi. Küresel salgının diş hekimliği açısından gerek akademik çalışmaları gerekse de hasta tedavilerine yönelik işlemleri sekteye uğrattığı vurgulayan Prof. Dr. Musa Yıldız, “Ancak olumlu tarafı görmek gerekirse, mesleki bilgi paylaşımlarının ve meslektaşlar arası sosyal ilişkilerin ön planda olduğu mesleki kongreler, artık çevrim içi ortamda hem daha fazla sayıda hem daha kolay ve en önemlisi de daha geniş yelpazelerde uluslararası katılımın sağlanabildiği bilimsel platformlarda yapılabilmektedir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Diş Hekimliği Fakültesi Uluslararası Çevrim İçi Sempozyumu”nun Üniversitemizin 95. yılı kapsamında düzenlendiği belirterek, 7 farklı ülkeden çok sayıda katılımcıya Üniversitemizin ev sahipliği yaptığını söyledi.  Etkinliğin güzel ve başarılı bir etkinlik olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını “bilgi paylaştıkça çoğalır” sözüyle tamamladı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Kahraman Güngör konuşmasına sempozyuma katılanları teşekkür ederek başladı. Sempozyumda Hindistan, ABD, İngiltere, Pakistan, Yunanistan, İtalya ve Türkiye dahil 7 farklı ülkeden 13 uluslararası ve ulusal araştırmacı ve klinisyene ev sahipliği yaptıklarını belirten Prof. Dr. Kahraman Güngör, “Saygın konuşmacılardan olağanüstü konuları içeren büyüleyici sunumlar dinleyeceğiz. Klinik müdahaleler sırasında diş hekimlerinin karşılaştığı en yaygın zorluklar, diş hekimliğinin tüm alanlarındaki en son gelişmeler ve yeni teknolojiler, ele alınacak ve tartışılacak” diye konuştu.

Dekan Prof. Dr. Kahraman Güngör, organizasyondaki desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür etti.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özgür İlke Atasoy Ulusoy ise mezunu olduğu Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin dekan yardımcısı olarak bu organizasyonun bir parçası olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Sempozyuma geçildi.

 

 

Haberin ingilizce metnini okumak için tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

background image