Üniversitemizde, Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı Konferanslarının Dördüncüsü Yapıldı
22 Nisan 2021 | 17:48

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100’üncü yılı nedeniyle Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı Konferansları” devam ediyor. “Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı Konferansları”nın dördüncüsüne konuşmacı olarak Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan katıldı.

Konferansın, açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Prof. Dr. Musa Yıldız, konferansa katılımından dolayı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’a ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılı faaliyetleri çerçevesinde her ay “Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklal Marşı Konferansı”nın düzenlendiğini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, İstiklal Marşı’nın milletimizin milli mutabakat metni olduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasında merhum Mehmet Akif Ersoy’un “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünü tekrarladı.

Bu nazik davetin kendisi için çok kıymetli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Mehmet Âkif Ersoy’a ve İstiklal Marşı’na özel bir konferans düzenlemenin oldukça anlamlı olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan konuşmasında “Mehmet Âkif kimdir”, “Milli Mücadele”, “İstiklal Marşı nasıl yazıldı” ve “İstiklal Marşı neler anlatıyor” konuları üzerinde durdu.

background image