Diş Hekimliği Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
9 Aralık 2020 | 10:50

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, düzenlediği törenle 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını nedeniyle Üniversitemiz sosyal medya hesaplarından çevrim içi düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç ve Prof. Dr. Fazlı Polat Rektör Danışmanları Prof. Dr. Erdal Zorba, Prof. Dr. Alper Ceylan ile Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan mezuniyet töreni, açılış konuşmaları ile sürdü.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin kampüsüne ilk kez 1984 yılında adım attığını belirterek, “O andan itibaren Gazili olmanın gururunu hissettim. 1988 yılında sizin bu gün hissettiğiniz heyecanı hissederek mezun oldum. Ömrüm boyunca da Gazili olmanın gururunu hep yaşadım” dedi.

Gazi Üniversitesinin ve Diş Hekimliği Fakültesinin akademik başarıyı hep ön planda tuttuğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemiz siz değerli öğrencilerine sahip çıkan ve problemleriyle yakından ilgilenen, dünyada ve ülkemizde, alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam etmekte; sizleri meslek hayatına taşımaktadır” diye konuştu.

Konuşmasında mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Ben inanıyorum ki sizler; ülkemizin her karış toprağında; bayrağımızın dalgalandığı her yerde, görevinizi Diş Hekimliği Fakültemizden aldığınız akademik bilgi ve millî sorumluluk bilinciyle en güzel şekilde yapacaksınız.“

Salgın nedeniyle bahar döneminde yapılması gereken mezuniyetlerin yapılamadığını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Öğrencilerimiz ve aileleri için büyük önem taşıyan böylesi önemli bir anı onlara yaşatabilmek adına mezuniyetleri çevrim içi yapma kararı aldık” dedi.

Diş hekimliği alanının milletimiz ve bütün insanlık için değeri yüksek ve önemli bir alan olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yıldız, konuşmasını şöyle noktaladı: “İnşallah bundan sonraki süreçte, devletimize, milletimize, yeni nesillerimize iyi birer örnek diş hekimi olmanız dileğiyle hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör ise çevrim içi de olsa mezuniyet töreninde öğrencileriyle birlikten olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi. Gazi Üniversitesinin 1926 yılında, Diş Hekimliği Fakültesinin ise 1968 yılında kurulduğu bilgisini veren Güngör, “Adını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan üniversitemiz Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarından birisidir” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesinin URAP (University Ranking by Academic Performance) sıralamasında ilk 4’te; dünya sıralamasında ise ilk 200 içinde yer aldığını kaydeden Prof. Dr. Kahraman Göngör, fakültelerinin güçlü bir akademik yapıya sahip olduğunu söyledi.

Dekan Prof. Dr. Güngör, konuşmasını şöyle noktaladı: “Fakültemiz bugün 52. mezunlarını uğurluyor. Fakültemizde öğrencilerimiz 5 yıllık zorlu ve kaliteli bir eğitim aldılar. Aldıkları bu eğitimle Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birisinden mezun oluyorlar. Mesleklerini yaparken Gazili olmanın ayrıcalığını yaşayacaklarına inanıyorum.”

Diş Hekimliği Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesi ile sona erdi.

background image