Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulu 3. Toplantısı Gerçekleştirildi
26 Nisan 2021 | 14:12

Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulunun üçüncü toplantısı,  Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Rektörümüzün yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, kurul üyeleri, Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu, Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tekeli ve Prof. Dr. Sefer Bora Lişesivdin katıldı.

Toplantıda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır tarafından kurulun önceki toplantılarda aldığı kararların takibi ve gelecek dönem çalışmalarına yönelik bir sunum gerçekleştirilirken Kalite Komisyonu çalışmaları ile kurul çalışmalarının birbirini destekleyecek yönde yürütüldüğüne dikkat çekildi. Kurul üyelerinden Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu tarafından Akademik Performansa Dayalı Yönetim Sistemi için Üniversitemizin akademik performans puanı (APP) ağırlıklarının belirlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar ve önerilen teşvik mekanizmaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Kurulun üçüncü toplantısında Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakülteleri çalışmaları üzerinde durulurken, sorumlu kurul üyesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan tarafından Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği grubu olarak yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca, diğer kurul üyelerinin sorumlu olduğu birimlerin faaliyetleri hakkında değerlendirmelerine yer verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız,  kurul çalışmalarının Üniversitemizin araştırma performansını önemli ölçüde artıracak yönde ilerlediğini görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, atanma ve yükseltilme kriterleri ile enstitü mezuniyet şartlarının öncellikli olarak ele alınacağını ve araştırma üniversitesi vasfımıza daha çok katkı sağlayacak biçimde güncelleneceğini ifade etti.

background image