“Öğretmen Yetiştirmede Simülasyon Kullanımı ve Sınıfta Uygulama Atölyesi” Çevrim İçi Olarak Yapıldı
17 Kasım 2020 | 11:06

 “Öğretmen Yetiştirmede Simülasyon Kullanımı ve Sınıfta Uygulama Atölyesi” 30 Ekim’de çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojisi Genel Müdürü Anıl Yılmaz ve Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Kılıç Çakmak’ın açılış konuşmaları ile başladı. Etkinlik, Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi desteğiyle gerçekleştirildi.

Etkinliğe farklı üniversitelerin dekanları, öğretim elemanları, öğretmenler ve öğretmen adayları olmak üzere 130 kişi katıldı.

Etkinlikle öğretmen yetiştirmede simülasyon yazılımlarının etkisini tartışmak ve farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Bu amaçla etkinlikte öğretmen yetiştirmede simülasyon kullanımının yararları ve uygulama örnekleri üzerinde durulurken TÜBİTAK destekli olarak geliştirilmiş olan “Sınıfta” simülasyonunun katılımcılar tarafından kullanması sağlandı. Dört farklı odak grup oturumunda sanal sınıf yazılımlarının sahip olması gereken özellikler “Sınıfta” simülasyonu üzerinden tartışılarak tüm katılımcılarla paylaşıldı. Oldukça verimli geçen etkinlik kapanış konuşmaları ile tamamlandı.

 

 

background image