"Sağlıklı Yaşam İçin Sağlık Okuryazarlığı" Adlı Hizmet İçi Eğitim Programı Yapıldı
18 Nisan 2024 | 14:10

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik olarak düzenlenen "Sağlıklı Yaşam İçin Sağlık Okuryazarlığı" adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak Üniversitemiz Gazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya yer aldı. Programa İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 27’inci hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay sonrasında sözü sunumu yapmak üzere Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya’ya verdi.

Sunumuna sağlıklı yaşamın anlam ve öneminden bahsederek başlayan Dr. Sultan Ayaz Alkaya, sağlık okuryazarlığı kavramı, önemi, bileşenleri, türleri ve düzeyleri, sağlık okuryazarlığını yükseltme stratejileri, sağlık okuryazarlığı ve cinsiyet, sağlık bilgi kaynakları başlıklarından oluşan zengin bilgiler içeren sunumunu yaptı. Alkaya, sözlerinde sağlıklı yaşamın sadece bedensel sağlıkla sınırlı olmadığına aynı zamanda bedensel, duygusal ve sosyal iyilik haliyle ilgili olduğuna değindi.

Sağlık okuryazarlığı düzeyini artırma stratejilerinden de söz eden Dekan Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya ‘Bu stratejiler eğitim ve istihdam olanaklarının artırılması, sağlık eğitim materyallerinin geliştirilmesi, ve internet kullanımının yaygınlaştırılması olarak çeşitlendirilebilir’ dedi. Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya ergen yaş gruplarında sağlık okuryazarlığını geliştirmenin önemini vurgulayıp, kendisinin bu önemi kanıtlama niteliğindeki yaptığı çalışmaları göstererek bu çalışmaların amacı, önemi ve sonuçları hakkında bilgiler paylaştı.

Son olarak sözlerinde sağlıklı bir toplum için bireylerin sağlık okuryazarlığı düzeyinin yükseltilmesinin önemli bir konu olduğunun altını çizen Prof. Dr. Alkaya, sağlık okuryazarlığının sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirterek sunumunu sonlandırdı. Program soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

 

Eğitim videosu için tıklayınız.

https://www.youtube.com/watch?v=9kyri_UcJv0

sağlık okuryazarlığı-1 sağlık okuryazarlığı-1 sağlık okuryazarlığı-1 sağlık okuryazarlığı-1 -1
background image