Toplumsal Katkı Seminerleri-4: “Academic Exchange Programs in the US”
29 Mart 2024 | 11:45

Üniversitemiz Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından başlatılan Toplumsal Katkı Seminerlerinin dördüncüsü yapıldı. “Academic Exchange Programs in the US” adlı etkinliğe konuşmacı olarak Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Annelise Marshall katıldı.

Gazi Üniversitesi Toplumsal Katkı Öncelikli Alanları arasında yer alan “Kapsayıcı ve Nitelikli Eğitim” ile ilişkili olarak düzenlenen “Academic Exchange Programs in the US” adlı etkinlik çevrim içi ve İngilizce olarak gerçekleştirildi. Programın moderatörlüğünü Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Müzeyyen Nazlı Güngör yaptı. 

Değişim programları ile iki yıldır Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu’nda görev yapan Annelise Marshall, Amerika’daki değişim programları ve yararları, başvuru süreçleri ve deneyimleri hakkında bilgi verdi. Öğr. Gör. Annelise Marshall, değişim programlarının kültürel kazanım ve seyahat imkanlarının yanı sıra meslektaşların ve öğrencilerin birbirini tanıması ve mesleki gelişim açısından katkıları üzerinde durdu.

Fulbright programı hakkında da bilgi veren Marshall, programın seyahat masraflarını, harç ücretlerini ve yaşam giderlerini karşıladığını söyledi. Bu kapsamda yüksek lisans, doktora, akademik ziyaretçi, doktora sonrası program, doktora tezi araştırma bursları ve yabancı dil öğretim programları olmak üzere toplam 6 program olduğundan söz eden Annelise Marshall, programlara kabul alma ipuçlarını anlattı.

toplumsal katkı-1 toplumsal katkı-1 toplumsal katkı-1 toplumsal katkı-1
background image