Üniversitemizde "Bizim İçin Su Tasarrufu" Konulu Etkinlik Düzenlendi
27 Mart 2024 | 15:30

Üniversitemiz Coğrafi Bilinç ve Keşif Topluluğu tarafından Dünya Su Günü’ne ithafen “Bizim İçin Su Tasarrufu” konulu konferans düzenlendi. Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonunda, gerçekleştirilen etkinliğe, Üniversitemiz ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencileri ile öğretim elemanları katıldı. Konferans, Gazi Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Eser Ünaldı tarafından verildi.

Etkinlikte, suyun önemine ve kısıtlılığına vurgu yapıldı. Kuruyan ve kirlenen su kaynaklarına örnekler verildi. Susuzluğun doğurduğu sonuçlara değinilirken, su tasarrufu kapsamında görünür ve görünmez (sanal) su tasarrufları örneklendirildi. Etkinlikte, su tasarrufunu dolaylı yoldan ilgilendirdiği için elektrik ve kâğıt tasarrufu hakkında da bilgi verildi.

Konferans; “2070 Yılından Mektup” videosu ile bitirildi.

-1 -1