Akademisyenlerimizin Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Proje Başarısı
24 Ağustos 2023 | 15:23

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) “Stratejik Araştırma Ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı” kapsamında “Stratejik Sağlık Teknolojilerine Yönelik Ar-Ge Proje Çağrısı” başlığında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfiye Özlem Atay’ın “Alzheimer Hastalığının Erken Tanısı için Multi-Parametrik Değerlendirmeye Dayanan Ulusal Zeki Bir Tanı Modeli”  başlıklı proje başvurusu kabul edildi.

Hafif bilişsel bozukluk (HBB) tanılı hastalarda beyindeki amiloid PET pozitifliğini tespit etmek ve anti-amiloid tedaviye uygun hastanın seçimine katkıda bulunmak için hangi değişkenlerden yararlanılabileceğini makine/derin öğrenme algoritmalarından yararlanarak ortaya çıkarılması amaçlanan projede;

Üniversitemiz  Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Nükleer Tıp ABD’ndan Prof. Dr. Lütfiye Özlem Atay, Prof. Dr. Ümit Özgür Akdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Erdem Balcı, Biyokimya ABD’dan Prof. Dr. Özlem Gülbahar, Genetik ABD’ndan Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün, Nöroloji ABD’dan Dr. Öğr. Üyesi Nigar Esra Erkoç Ataoğlu, Üniversitemiz Yapay Zeka ve Büyük Veri Analitiği ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ve Hacettepe Üniversitesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Nöroloji ABD’dan Prof. Dr. Esen Saka Topçuoğlu ve Mehmet Akif Topçuoğlu araştırmacı olarak yer almaktadır.

-1
background image