“2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” Sahiplerini Buldu
23 Ocak 2023 | 16:57

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından 2022 yılında düzenlenen “En Başarılı Doktora Tezi Yarışması”nın Ödül Töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Prof. Dr. Yücel Gelişli, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve Genel Sekreter Ragıp Akyürek’in yanı sıra öğretim üyeleri, öğrenciler ve konuklar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları tarafından icra edilen kısa müzik dinletisiyle devam etti. Dinletinin ardından törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin araştırma üniversitesi vasfıyla eğitim ve araştırmadan, üniversite-sanayi iş birliklerine kadar birçok alanda başarılara imza attığına dikkat çekti. Gazi Üniversitesinin 100. yılında Araştırma Üniversiteleri arasında A1 kategorisinde ilk beşte, itibarlı uluslararası derecelendirme kuruluşları arasında ise ilk beş yüzde yer alacağına dair inancını vurgulayan Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bizler üniversitemize hizmet etmenin haklı gururunu yaşarken sunduğumuz tüm hizmetlerin kalitesini güvence altına almak için sizlerle birlikte katılımcı bir anlayışla, hep beraber yoğun emekle gerçekleştirdiğimiz adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Gazi Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak ‘Gazili olmak ayrıcalıktır’ motivasyonu ile önümüzdeki yıllarda da ulusal ve uluslararası alanlarda eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal sorumluluk-toplumsal katkı ve kültürel faaliyetlerimize hızla devam edeceğiz” dedi.

“2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Yarışması”nın usul ve esaslarının Araştırma ve Geliştirme Kurum Koordinatörlüğü tarafından çalışıldığını ve üniversite senatosu tarafından son haline getirildikten sonra yarışma sürecinin başladığını belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, “Enstitülerimizin yürüttüğü yarışma süreci, öğrencilerimizin ve akademik personellerimizin katılımıyla tamamlanmıştır. Başvuru yapan tezler enstitüler tarafından oluşturulan değerlendirme komisyonları tarafından bilimsel açıdan titizlikle değerlendirilmiştir. Başvurusu yapılan tezlerin değerlendirmesini gerçekleştiren komisyon üyelerimizin her birine katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gazi Üniversitesi bünyesindeki enstitülerde tamamlanan bütün tezler özeldir, değerlidir ve ödül almaya layıktır. Ancak bir yarışma varsa orada muhakkak derecelendirme yapılmalıdır. Dereceye giren öğrencilerimizi ve danışmanlarımızı canı gönülden kutluyorum. Dereceye giremeyen tüm öğrencilerimize ve danışmanlarına da katkıları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasının sonunda, “2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Yarışması”na maddi destek sağlayan, teşrifleriyle onurlandıran ve her konuda destek veren Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’a, Halkbankası yönetimine ve yarışmaların tüm aşamalarına emek veren herkese teşekkür etti.

Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan törende yaptığı konuşmada, “2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödül Töreni’nde bu güzide kurumda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Davetleri için Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Gazi Üniversitesi 97 yıldır tarihten gelen birikimi ve köklü geleneği ile ülkemizin önde gelen üniversitelerinden birisi olmuştur. Misyonu ve vizyonuyla ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde uluslararası saygınlığa sahip önemli bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Akademik ve toplumsal anlamda sağladığınız katma değerle her biriniz çok önemlisiniz. Biz de Halkbankası olarak teknoloji odaklı yazılım, blokzinciri ve yapay zeka başta olmak üzere bilişim ve yazılım alanlarındaki teknolojik gelişmeleri onlarla birlikte yerli ve milli teknoloji hamlesini destekliyoruz. Sizlere fırsatlarla dolu bir ekosistem sunmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni nesil bankacılık hizmetleriyle eğitim dünyasına özel çözümler üretmeyi hedefledik. Türkiye yüzyılında ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak bütün bilim insanlarımızı üstün başarılarından dolayı tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Açış konuşmalarının ardından 2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Yarışması’nın sonuçları neticesinde ödüller sahiplerini buldu. 2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödüllerinde; üçüncülük ödülleri enstitü yöneticileri tarafından, ikincilik ödülleri Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından ve birincilik ödülleri de Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan tarafından verildi. Ödül takdiminin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’a teşekkür belgesi, fidan sertifikası ve hediye takdiminde bulundu. Ayrıca Yıldız, enstitü müdürlerine de teşekkür ederek fidan sertifikalarını takdim etti. Toplu çekilen hatıra fotoğrafıyla tören sona erdi.

“2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” Sahiplerini Buldu-1 “2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” Sahiplerini Buldu-1 “2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” Sahiplerini Buldu-1 “2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” Sahiplerini Buldu-1 “2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” Sahiplerini Buldu-1 “2022 Yılı En Başarılı Doktora Tezi Ödülleri” Sahiplerini Buldu-1 -1 -1
background image