Duyuru
Muteferriqa Veri Tabanı Deneme Erişimine Açıldı
28 Kasım 2023 | 16:10

Merkez Kütüphanemizin elektronik veri tabanı ve elektronik dergileri tanıtım programı kapsamında aşağıdaki veri tabanı deneme amaçlı olarak Üniversitemiz kampüslerindeki bilgisayarlardan IP kontrollü olarak erişime açılmıştır. Deneme kullanımı süresince veri tabanlarından çeşitli yazılımlar kullanarak sistematik bir şekilde download yapılmaması önemle rica olunur.

Muteferriqa Veri Tabanı

Muteferriqa; Osmanlı Türkçesi matbu 35.000'e yakın kitap ve 1.470 başlık süreli yayın içerisinde tam metin arama dâhil çok yönlü keşif olanakları sunan bir veri tabanıdır.

Osmanlı ve Türkiye çalışmalarında önemli bir yeri olan Muteferriqa, kullanışlı Web arayüzü sayesinde bugüne kadar Osmanlıca basılmış kitapların ve süreli yayınların büyük bir çoğunluğunun yer aldığı içeriğinin milyonlarca sayfasında saniyeler içinde görsel ve metinsel keşif yapmanızı sağlar.

Tamamen Türkiye'de geliştirilen Muteferriqa, yalnız sosyal bilimler değil, Osmanlı ve Türkiye çalışmalarına ilgili bütün alanlardan öğrenci, araştırmacı ve eğitmenlerin kullanabileceği evrensel bir kaynaktır. 

Deneme Erişim adresi: https://portal.muteferriqa.com/ 

Deneme Erişim Süresi: 31.12.2023'e kadar

background image