Duyuru
Scopus Online Eğitimleri
14 Eylül 2023 | 19:07

19-22 Eylül tarihleri arasında, Türkiye çapında çevrimiçi düzenlenecek “A’dan Z’ye Scopus Eğitim Serisi” gerçekleştirelecektir. Her gün Türkiye saatiyle 16:00’da 1’er saat olarak planlanan eğitimlerle, Elsevier’in kapsamlı özet ve atıf veri tabanı Scopus’un çok yönlü kullanım alanlarını ve akademik araştırma çabalarınıza nasıl destek olabileceğini keşfedebilirsiniz.

Scopus ne işe yarar?  

  • 1788 yılından günümüze tüm bilimsel alanlarda ve yayın türleri (dergi, kitap, konferans vb) kapsamında tek bir yerden literatür tarama
  • Atıf bazlı dahil olmak üzere farklı metriklerle ve verilerle yayın, dergi, yazar ve kurum analizi
  • Bilim dünyasına ve kendi yayınlarınıza THE, QS, OECD, European Commission gibi uluslararası kuruluşlarla aynı pencereden bakabilme
  • Hem bilimsel çalışmalarınızın hem sizin için görünürlük artışı
  • Ulusal ve uluslararası teşvik şartlarını karşılama kontrolü

A’dan Z’ye Scopus Eğitim Serisi

Scopus’a Giriş
Yeni kullanıcıların, Scopus'ta verimli bir şekilde araştırma yapmalarını sağlayacak temel bilgi ve örneklerin yanı sıra , “Yazar Profillerinin (Author Profiles)“ doğru bir şekilde yönetilmesi ile akademik etki ve görünürlüğe dair ipuçları paylaşılacaktır.

Oturum: 19 Eylül 2023 - Salı, Saat: 16:00 

Kayıt Bağlantısı: https://elsevier.zoom.us/webinar/register/WN_trfevz_JSyKx_ehQYFOBHA

Scopus ile Araştırma Destek Başarınızı Artırma
Bu webinarda, araştırma ve çalışma alanınızı nasıl Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SDG) bazlı analiz edebileceğinizi ve halihazırda hibe vs ile desteklenmiş araştırma ve araştırma projeleri ile karşılaştırabileceğinizi göstereceğiz.

Oturum: 20 Eylül 2023 – Çarşamba, Saat: 16:00 

Kayıt Bağlantısı: https://elsevier.zoom.us/webinar/register/WN_7-jS0xDVS9SMh_-p41ke-Q

Scopus ile Doğru Dergi Seçimi
Araştırmanız için doğru dergiyi seçmek, kaliteli hakem değerlendirmesi için doğru uzmanlığa erişebilmenin yanı sıra, çalışmanızın yayınlanabilmesi ve görünürlüğü için çok önemlidir. Bu oturum, size alanınızdaki ilgili dergileri etkili bir şekilde aramak için gerekli bilgi ve araçları sunuyor.

Oturum: 21 Eylül 2023 – Perşembe, Saat: 16:00

Kayıt Bağlantısı: https://elsevier.zoom.us/webinar/register/WN_f5zDB9wLQtqtgHmzA5xMmg

background image