Üniversitemiz Enerji Verimliliği Alanında Yetkilendirilen Ankara’da İlk, Türkiye’de 4. Kurum Olmaya Hak Kazandı
6 Ekim 2022 | 12:41

Gazi Üniversitesi, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca enerji verimliliği alanında Enerji Yöneticisi, Etüt-Proje, Ölçme ve Doğrulama Eğitimleri ile Yetkilendirme Faaliyetlerini yürütmek üzere 28 Eylül 2027 tarihine kadar “Yetkilendirilmiş Kurum” olmaya hak kazandı. Üniversitemiz böylelikle ülkemizin dördüncü, başkentimizin ilk yetkilendirilmiş üniversitesi oldu.

Sanayi, bina ve enerji üretim sektörlerinde yetkin insan kaynağının yetiştirilmesi ve ülkemizde enerji verimliliği piyasasının geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yürütülen yetkilendirme süreci Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Zeki Yılmazoğlu’nun koordinatörlüğünde tamamlandı.

Üniversitemiz tarafından yürütülecek yetkilendirme faaliyetlerine ilişkin çalışmalar ve açılacak eğitim programlarına ilişkin detaylı bilgiler internet sayfamız üzerinden yakında ilan edilecek.

-1