Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programının Açılışı Yapıldı
18 Şubat 2021 | 13:42

Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GUZEM) ile Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) iş birliğinde düzenlenen Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programının açılışı yapıldı. GUZEM öğrenme yönetim sistemi aracılığıyla yürütülecek olan programın açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemiz Eğitim Öğretim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur ve GUZEM Müdürü Doç. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ çevrim içi olarak katıldı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, açılış konuşmasında dünyada milyonlarca insanın Türkçeye rağbet gösterdiğini söyledi. Türkçeye karşı vazifelerini yerine getirme çabası içinde olduklarını belirten Prof. Dr. Musa Yıldız, “Cumhuriyet’in ilk üniversitelerinden olup eğitim-öğretim denilince akla ilk gelen kurum olan Gazi Üniversitesi, güçlü birikimi, akademik kadrosu, teknik altyapısı ve sahada, uygulamada etkin biçimde rol alan merkezlerimiz sayesinde Türkçenin yabancı dil olarak öğretimine de öncülük ediyor” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, sertifika programının, katılımcıların güncel kuram ve uygulamalardan haberdar olabilmeleri bakımından yararlı olacağını vurguladı. Prof. Dr. Yıldız, katılımcıların, 1994’ten bu yana yabancı dil olarak Türkçe öğretimine öncülük eden TÖMER’in ve Üniversitemizin fakültelerinin tecrübeli öğretim elemanlarının verdiği teorik derslerde uygulamadan beslenmenin verdiği farklılığı hissedeceklerini ifade etti.

Sertifika programına katılanlara göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bu sertifika programının size sadece iş başvurularında açacağı kapıdan daha fazlasını kazandıracağını, Türkçeyle dünyanın her yerine açılan kapılardan geçeceğinizi bilerek Türkçenin ve Türkiye’nin bayrağını dalgalandıracağınızı ve bugünden itibaren bu ağır ancak şerefli sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğinizden şüphemiz yoktur. Gazili olmanın ayrıcalığını yaşamanız ve farklılığını göstermeniz için her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

 

TÖMER Müdürü Prof. Dr. Nezir Temur, bu sertifika programının çevrim içi ve müstakil bir sertifika programı olması bakımından iki ayrı ilki barındırdığını söyledi. Prof. Dr. Nezir Temur, sertifika programında salt bir bilgi aktarımından ziyade tecrübeli öğretim elemanları tarafından tecrübe paylaşımında bulunulacağını anlattı. Prof. Dr. Nezir Temur, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tarafından bu hafta imzalanan Türkiye’nin ilk “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Programı”nın ve TÖMER’e ait dijital ders materyallerinin de katılımcılarla paylaşılacağını söyledi.

GUZEM Müdürü Doç. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ ise GUZEM olarak eğitim programlarının uzaktan eğitim yoluyla sorunsuz bir şekilde sürdürülmesi için çalıştıklarını anlattı. Sertifika programının ilk olmasından dolayı Üniversitemiz adına büyük bir gurur yaşadığını belirten Doç. Dr. Üstündağ, GUZEM’in sertifika programının başarıyla yürütülebilmesi için her zaman katılımcılara destek olacağını dile getirdi.

Sertifika programı, açılış konuşmalarının ardından Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim ve Türkoloji Merkezi Müdürü ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu’nun verdiği açılış dersiyle devam etti.

 

Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı, 14-29 Aralık tarihleri arasında çevrim içi dersler şeklinde gerçekleştirilecek. 30 saat teorik, 20 saat de uygulama içeren programda dersler, TÖMER’de görev yapan, alanında uzman öğretim elemanları tarafından verilecek. Eğitim sonunda katılımcılara “sertifika belgesi” düzenlenecek.

Haberin ingilizce metnini okumak için tıklayınız.

                         

 

 

                         

 

 

background image