Vizyon Konferanslarının İkincisi Gerçekleştirildi
27 Şubat 2021 | 10:45

Üniversitemizin 95. kuruluş yılı kapsamında düzenlenen vizyon konferanslarının ikincisi, çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı, “Spor ve Geleceğimiz Perspektifinde Gazi” başlıklı etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Fazlı Polat, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Prof. Dr. Erdal Zorba, Prof. Dr. Alper Ceylan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Aydos ve konuklar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Göreve geldiğimiz andan itibaren değişik alanlarda faaliyet göstermeye başladık. Bu yıl Üniversitemizin 95. yılı olduğu için 95 etkinliğe imza atmaya karar verdik” dedi.

Yönetim olarak bilimsel çalışmaların yanı sıra sanata ve spora da çok önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle noktaladı: “Spor sahalarında alınan zaferlerin, savaş meydanlarında alınan zaferler kadar önemli olduğuna inanıyorum. Bugün eski mezunumuz, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Aktaracağı tecrübeler inanıyorum ki genç sporcularımızın yolunu daha da aydınlatacak. Bizleri kırmayıp bu etkinliğe katıldığı için kendisine teşekkür ediyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan sonra söz alan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu, bütün spor hayatı boyunca Naim Süleymanoğlu’nu örnek aldığını kaydetti. “Naim Süleymanoğlu Gazili olduğu için ben de Gazi Üniversitesini tercih ettim” diyerek konuşmasını sürdüren Mutlu, “Üniversite mezunu olmak çok önemli ama istediğiniz bir üniversitenin istediğiniz bir bölümden mezun olmak çok daha önemli” dedi.

Bulgaristan’ın Kırcaali köyünde doğduğu bilgisini veren Halil Mutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim bölgemizde sporla uğraşan bir İbrahim abimiz vardı ve şans eseri bizim komşumuzdu. Daha çocukken köyde güreşte birçok kişiyi yendiğim için beni duymuş. Bir gün geldi, bana halterci olmak ister misin diye sordu ve ailemin de rızası alındıktan sonra haltere 10 yaşında başladım.”

Müsabakalar öncesi kendisini yaptığı antrenmanlarla motive ettiğini söyleyen Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu, iyi yaptığı antrenmanların müsabakada kendisini iyi hissettirdiğini vurguladı. Müsabaka sonrası çıkılan derece kürsüsünde Türk bayrağını gördüğünde çok heyecanlandığını belirten Mutlu, o anın tarif edilemez bir duygu olduğunu ifade etti.

Halil Mutlu konuşmasını şöyle noktaladı: “Halter hayalimin peşinden koşmak için 16 yaşında Türkiye’ye geldim. Büyüdükçe engellerle karşılaştım. Zorluklarla karşılaştıkça daha da kamçılandım. Naim abi ile ilk karşılaştığım zamanı asla unutamam. Geri kalan başarılar, olimpiyatlar, madalyalar, birincilikler ve şampiyonluklar da unutulmazlar arasında. Hayatta hedefleri olan biriyim. İlk hedefim Bulgaristan’da yarışmaya katılmaktı. Daha sonra hedeflerim kademe kademe ileri taşındı. Zirvedeyken yalnızsınız, o nedenle hep kırdığım rekorları daha ileri taşımaya çalıştım. Şampiyon olarak dünyaya gelmedik, kaybettiğim müsabakalar da oldu; onlar sayesinde sayesinde zirveye geldik. Bizim görevimiz sporu bıraktıktan sonra da devam ediyor. Bizden sonrakiler bizleri görsün ve faydalansınlar, bizleri unutmasınlar.”

Haberin ingilizce metnini okumak için tıklayınız.

background image