Üniversitemizde Proje Süreçleri Yönetim Sistemi (BAPSİS) Toplantısı Yapıldı
24 Şubat 2021 | 21:50

Üniversitemiz Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğü tarafından “Proje Süreçleri Yönetim Sistemi (BAPSİS) Çevrim İçi Eğitim Toplantısı” düzenlendi. Programda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Kalınlı, “Proje Süreçleri Yönetim Sistemi (BAPSİS): Başvuru, Değerlendirme ve Yürütme Süreçleri” konusunda bilgi verdi. 

Programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Prof. Dr. Musa Yıldız, yönetim olarak en önemli hedeflerinin Gazi Üniversitesinin araştırma kalitesini artırmak olduğunu söyledi. Üniversitenin araştırma kapasitesinin yeterince iyi olduğunu belirten Musa Yıldız, araştırma üniversitesi olmanın Üniversitemize proje bazlı akademik çalışmalar yapma misyonu yüklediğini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazili olmak ayrıcalıktır” sözüne dikkat çekerek, “Gazi Üniversitesi, eğitim, araştırma, toplumsal katkı ve sosyal alanlarda her zaman en iyi performansı göstermelidir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemize YÖK tarafından YÖK Anadolu Projesi kapsamında Bayburt Üniversitesi ve Hakkari Üniversitesine destek olma görevi verildiğine değindi. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesinin akademik ve inovatif birikimi sayesinde bu projede kıdemli üniversite olduğunu dile getirerek, bu birikimde emeği geçen akademik personele teşekkür etti.

Prof. Dr. Musa Yıldız, daha çok çalışan ve üreten birimlere ve personele pozitif ayrımcılık yapacaklarını vurguladı. Bu kapsamda döner sermaye işletmesi dağıtım oranlarında değişim yaptıklarını anlatan Musa Yıldız, akademik personelin üniversite kaynağı kullanmadan gerçekleştirdiği faaliyetler için dağıtım oranının brüt yüzde 64’ten, yüzde 79’a çıkarıldığı bilgisini verdi. Gazi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Hazırlama ve Değerlendirme Yönergesini de güncellediklerini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, bu güncellemeyle özgün projelerin desteklenme kapsamına alındığını ve Üniversitemizin bilimsel araştırma kapasitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, lisansüstü çalışma yapan öğrencilerin proje, nitelikli yayın ve araştırmalar yapmasını önemsediğini belirtti. Prof. Dr. Yıldız, öğretim elemanlarından öğrencilere ülkemizin sorunlarına çözüm getirecek tez konuları seçmelerini istedi.

Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılının kutlandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını “Bu yıl bizim için çok kıymetli. Hep birlikte çok güzel programlar düzenleyeceğimize yürekten inanıyorum” diyerek tamamladı.  

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın sunumuna geçildi. Prof. Dr. Adem Kalınlı, sunumunda “Proje Süreçleri Yönetim Sistemi (BAPSİS): Başvuru, Değerlendirme ve Yürütme Süreçleri” hakkında bilgi verdi. Kalınlı, Gazi Üniversitesi için katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Adem Kalınlı, Prof. Dr. Musa Yıldız’ın göreve gelişinin ardından birçok üniversiteye örnek teşkil edecek şekilde yönerge ve uygulama esaslarının çok hızlı bir şekilde hayata geçirildiğini söyledi. Kalınlı, bu konuda kurumun dinamizminin çok etkileyici olduğunu vurguladı.

background image