Üniversitemizde 2021 Yılı Erasmus+ Projeleri Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
9 Nisan 2021 | 18:40

Üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “2021 Yılı Erasmus+ Projeleri Teklif Çağrısı Tanıtım Toplantısı” çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı.

Toplantının açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Üniversitemiz bir araştırma üniversitesi ve araştırma kapasitesi olarak ülkemizdeki üniversiteler arasında ilk 10 arasında yer alıyor. Araştırma kalitemizi biraz artırmamız gerekli ve bunun içinde en önemli faktörlerden birisi projelerdir. Bu proje sayılarını, üniversitemizde çalışma yapan proje ekibi ve çalışan sayımızı artıralım” dedi. Prof. Dr. Yıldız, “Öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarımızın proje yapma konusunda hevesli olmalarını arzu ediyoruz ve üst yönetim olarak her konuda destek vermeye hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Salih Şahin, Erasmus+ projelerinin kapsamı, genel amaçları ve proje merkezinin çalışmalarına değindi.

Prof. Dr. Salih Şahin, “Bu toplantıyı düzenlememizdeki temel amaç, aslında hepimizin bilgi sahibi olduğu Erasmus+ projelerini bir kere daha hatırlatmak ve yeni bir döneme girdiğimiz bu günlerde, acaba biz ne yapabiliriz noktasında sizlere bazı ipuçlarını vermek ve elde ettiğimiz bilgiler çerçevesinde sizlerle bir paylaşımda bulunmaktır” dedi. Erasmus+ projelerinin önemine, bu kapsamda bir proje hazırlama sürecinin en önemli hususlarından birisinin çağrı teklifleri olduğuna, vurgu yapılan diğer bir hususun da yaşam boyu öğrenme olduğuna değinen Prof. Dr. Şahin, “Hazırlanan 2021-2027 dönemi Erasmus+ programının, yurt dışında eğitim, öğretim, staj yapma ve gençlik faaliyetlerini kapsadığını ve bu alanlarda daha uyumlu olmayı ve dijital çalışmaya katkı sağlamayı, insanların eğitim-öğretim alanında yaptığı çalışmalara, iş birliği çalışmalarına fırsatlar sunmayı hedeflediğini” söyledi.

Doç. Dr. Asuman Aşık’ın, 2021-2027 dönemi olan Erasmus+ Plus yeni döneminin getirdiği yenilikleri, yeni dönemdeki başlıkları ve detaylarını içeren sunumunun ardından tanıtım toplantısı soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image