Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Öğrencisinden Büyük Başarı
7 Ocak 2021 | 13:48

Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi Muhammed Hüseyin Yıldız, Architizer’ın düzenlediği yarışmada, “Kentsel Eserler ve Yeşil Arasında Savaş” adlı çalışmasıyla ilk 100 finalist arasına giren tek Türk katılımcı oldu.

Yarışmaya katılan büyük tasarım stüdyoları, serbest çalışan mimarlar, tasarımcılar ve öğrenciler, bilgisayar üzerinden oluşturdukları görüntülerle hikâye anlattılar. Yarışmada, ilk 12’ye giren çalışmalar ödüllendirilecek. 

Muhammed Hüseyin Yıldız, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bilge Beril Kapusuz Balcı’nın danışmanlığında hazırladığı çalışmasıyla ilgili şunları söyledi: “Yaptığım çalışma kentin ve yeşilin bitmek bilmeyen savaşını anlatıyor. Kadrajın sol tarafında betonun ve binaların sıcak bir ortamı nasıl soğuk ve ruhsuz bir yer haline dönüştürdüğünü görüyoruz. Sağ tarafında ise sıcak renkleriyle bizi içine çeken, canlılığı gösteren yeşili. Tam ortadan, net bir şekilde ayrılan yeşil ve binalar adeta savaş halindedir. Kentin kendinden emin oluşu ve yeşilin savaşı kaybetmek istemeyen hırçın bir savaşçı gibi sınıra yaklaşması, yer yer kadrajın sol tarafına taşarak savaşçı ruhunu göstermesi dikkat çekmektedir. Buna karşılık yapıların gölgelerinin sınırı aşarak yeşili ölü, cansız bir beton dokuya dönüştürdüğünü görmemiz mümkün. Keskin bir sınırla ayrılan görsel, yeşilin ve kentin kendi sınırlarını ihlal etmesiyle asla bitmeyecek savaşını anlatıyor.”

 

background image