Üniversitemiz Fen Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
30 Aralık 2020 | 20:39

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi, düzenlediği törenle mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını sebebiyle internet üzerinden çevrim içi olarak yapılan tören, Üniversitemizin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız da çevrim içi olarak katıldı.

Törende, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmalarına geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasında, 1984 yılında Üniversitemizin yerleşkesine adım atarak Gazili olmanın ayrılacağını hissettiğini ve 1988’de mezun olduğunu söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Üniversitemizin ve Fen Fakültesinin akademik başarıyı ön planda tuttuğunu, öğrencilerine sahip çıktığını; ve dünyada ve ülkemizde, alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam ettiğini söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, mezunlara, “Ben inanıyorum ki sizler; ülkemizin her karış toprağında, bayrağımızın dalgalandığı hudut boylarında, fakültemizden aldığınız akademik bilginizle, millî sorumluluk bilinci ve vatan aşkıyla en güzel şekilde görev yapacaksınız” diye seslendi.

 

 

Rektörümüz salgın nedeniyle bahar döneminde yapılması gereken mezuniyetlerin yapılamadığını ancak aldıkları kararla fakültelerin mezuniyetlerinin çevrim içi olarak gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “Öğrenci ve aileleri için büyük önem taşıyan böylesi önemli bir anı onlara yaşatabilmek adına mezuniyetleri çevrim içi yapma kararı aldık” dedi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, bir eğitimci gözüyle, alanlarının milletimiz ve bütün insanlık için değeri yüksek; önemli bir meslek olduğunu hatırlattı. Rektörümüz Yıldız, mezuniyette emeği geçen öğretim üyeleri ile töreni düzenleyenlere teşekkür ederken, konuşmasını mezunları ve ailelerini tebrik ederek tamamladı.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak ise Fakülte olarak hedeflerinin eğitim verilen temel bilimler alanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu yaratıcı, gelişmelere açık, yenilikçi, etik değerlerden taviz vermeyen, dünyayı ve olayları bilimsel bakış açısıyla algılayabilen, entelektüel, medeniyetimize ve insanlığa katkı sağlayabilecek, bilimsel bilgi donanımına sahip bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kıyak, “Siz gençler bizim için kıymetlisiniz. Geleceğimiz sizinle şekillenecektir. Hepinize iş ya da akademik hayatınızda başarılar diliyorum. Mezuniyetinizin başta aileniz olmak üzere memleketimiz ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmalardan sonra geçtiğimiz temmuz ayında fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilerin belgelerinin verildiği törenin video görüntüleri yayınlandı. Mezun öğrencilerden gelen görüntülerin izlenmesinin ardından tören sona erdi.

 

 

background image