Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılan 3. ASELSAN Akademi Çalıştayı Tamamlandı
18 Şubat 2021 | 13:15

Üniversitemiz ev sahipliğinde çevrim içi olarak yapılan 3. ASELSAN Akademi Çalıştayı üç gün süren oturumların ardından tamamlandı. Çalıştayın kapanış oturumu 4 Kasım’da Üniversitemiz Mimar Kemaleddin Salonunda yapıldı.Program; İzmir'deki depremde hayatını kaybedenler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi olarak 3. ASELSAN Akademi Çalıştayına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Prof. Dr. Musa Yıldız, dört araştırma üniversitesinin katılımıyla oluşturulan ASELSAN Akademi’nin Türkiye için stratejik önemi olduğuna işaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN Akademi Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik ile çalıştayda emeği geçenlere teşekkür ederken, mezun olan 40 öğrenciye de başarılar diledi. Rektörümüz son olarak, İzmir’deki deprem felaketinde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

 

 

 

Görgün: “ASELSAN Dört Üniversitenin Yerleşkesi Gibi Oldu”

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Gazi Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda ilk mezunlarını vermenin memnuniyetini ifade ederek sözlerine başladı. Prof. Dr. Görgün, ASELSAN’ın bilginin ekonomiye gerçek anlamda dönüştüğü, teknolojinin ve Ar-Ge’nin tüm projelerin, sistematiğin uygulandığı savunma sanayimizin güzide ve omurga şirketi olduğunu belirterek, “Akademisyenliğin bir yönüyle araştırma geliştirme boyutu varken diğer yönüyle de topluma faydalı insan yetiştirme misyonu vardır. Biz de ASELSAN olarak Türkiye’nin en iyi mühendislerini istihdam edip onlarla birlikte çalışıyoruz.” diye konuştu.

ASELSAN Akademide Gazi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ ve Gebze Teknik Üniversitesinin ASELSAN’la aynı heyecanı duymasıyla bugüne geldiklerini dile getiren Görgün, “ASELSAN’ın ihtiyaç duyduğu dört program çerçevesinde İstanbul ve Ankara’dan ikişer üniversitemiz ile protokol imzalayarak ASELSAN Akademiyi şekillendirdik. Akademinin hayata geçmesiyle personelimiz; derslerini, tezlerini ve projelerini üniversitelerimizin belirlediği hocalarımızla birlikte çalışmaya başladı. Akademiyle ülkemizin ihtiyacı olan konularda projeler geliştirildi. Ve bugün ilk mezunlarımızı vermenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Görgün, Akademi ile ASELSAN'ın dört araştırma üniversitesinin yerleşkesi gibi olduğuna değinerek '' Türkiye'nin en kaliteli ve nitelikli tesisleri ve laboratuvarlarına sahibiz. Akademi ile öğretim üyelerimiz de artık bu tesislerden yararlanabiliyor. Akademiye dahil olan hocalarımız, ASELSAN’ın geliştirmek istediği konularda da çözümün bir parçası olarak bize destek vermeye devam ediyor. Bugün akademinin ilk meyvelerini alıyoruz. Emeği geçenlere tekrar teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere ödülleri takdim edildi. ASELSAN Akademi’den mezun olan öğrencilerimiz Ali Gökoğlu, Buse Özdemir, Gökhan Çelik, Muhammed Yalçın, Ömer Bahadır Acar ve Ömer Er ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın elinden aldı.

Mezuniyet töreninin ardından ASELSAN Akademi tarafından bu çalıştayda ilk kez düzenlenen ASELSAN Akademi Tez Ödülü yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Haberin ingilizce metni için tıklayınız.

 

 

 

background image