Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
30 Aralık 2020 | 11:53

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, düzenlediği törenle 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mezunlarını uğurladı. COVID-19 salgını nedeniyle Üniversitemiz sosyal medya hesaplarından çevrim içi düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız da katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan mezuniyet töreni, Gazi Eğitim Fakültesinden Öğretmen Aytaç Özgürsoy ve Arş. Gör. Selin Özdemir’in verdiği kısa müzik dinletisi ile devam etti.

 

 

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin kampüsüne ilk kez 1984 yılında adım attığını belirterek, “O andan itibaren Gazili olmanın gururunu hissettim. 1988 yılında sizin bu gün hissettiğiniz heyecanı hissederek mezun oldum. Ömrüm boyunca da Gazili olmanın gururunu hep yaşadım” dedi.

 

 

Gazi Üniversitesinin ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin akademik başarıyı hep ön planda tuttuğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, “Üniversitemiz; siz değerli öğrencilerine sahip çıkan ve problemleriyle yakından ilgilenen, dünyada ve ülkemizde alanında söz sahibi hocalarıyla mezunlarını vermeye devam etmekte; sizleri meslek hayatına taşımaktadır” diye konuştu.

 

Konuşmasında mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Ben inanıyorum ki sizler; ülkemizin her karış toprağında; bayrağımızın dalgalandığı her yerde, görevinizi Sağlık Bilimleri Fakültemizden aldığınız akademik bilgi ve millî sorumluluk bilinciyle en güzel şekilde yapacaksınız.“

Salgın nedeniyle bahar döneminde yapılması gereken mezuniyetlerin yapılamadığını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Öğrencilerimiz ve aileleri için büyük önem taşıyan böylesi önemli bir anı onlara yaşatabilmek adına mezuniyetleri çevrim içi yapma kararı aldık” dedi.

Sağlık alanının milletimiz ve bütün insanlık için değeri yüksek ve önemli bir alan olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yıldız, konuşmasını şöyle noktaladı: “İnşallah bundan sonraki süreçte  devletimize, milletimize, yeni nesillerimize iyi birer örnek sağlıkçı olmanız dileğiyle hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan ise çevrim içi de olsa mezuniyet töreninde öğrencileriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesinin Türkiye’nin nadide Üniversitelerinden birisi olduğunun altını çizen Dekan Elbasan, “Gazili olmanın ayrıcalığı ile üniversitemizden mezun olan tüm öğrencilerimizi ve onların baş mimarı olan annelerimizi ve babalarımızı gönülden kutluyor, başarı dolu ve sağlıklı ömürler diliyorum” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2008 yılında kurulduğunu söyleyen Elbasan, şöyle devam etti: “Fakültemiz çok kısa bir sürede lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla ülkemizin en çok tercih edilen fakültelerinden birisi olmuştur. Ayrıca, büyük bir onur ve gurur ile söylüyorum ki  Fakültemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü bu yıl itibarıyla Sağlık Bilimleri Akreditasyon Derneğince 5 yıllığına akredite edilen, ülkemizdeki ilk 2 fakülteden birisi olma özelliği taşımaktadır.  40 öğretim üyesi, 13 öğretim görevlisi, 37 araştırma görevlisi ve 96 ÖYP’li araştırma görevlisi bu haklı gurur ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.”

 

Konuşmasını mezunlara seslenerek noktalayan Dekan Prof. Dr. Bülent Elbasan, “Yaşamınız boyunca önce devletine, milletine ve bayrağına sahip çıkan iyi birer insan olun! Daha sonra başarılı birer sağlık profesyoneli olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, onun izinden gidin” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesi ve mezuniyet andının okunması ile sona erdi.

background image