Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkmenistan’ın 30. Bağımsızlık Yılı Etkinliğine Katıldı
10 Nisan 2021 | 10:19

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Üniversitesinde düzenlenen Türkmenistan’ın 30. Bağımsızlık Yılı Etkinliğine katıldı. Program öncesinde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı makamında ziyaret etti. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un Türkçe olarak yayımlanan “Atta Vefa da Var Sefa Da” ve “Türkmen’in Refah İlkesi” adlı kitaplarının tanıtım konferansı için düzenlenen etkinlikte, Türkmenistan kültürü sergisinin açılışı yapıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Başkanı, Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TBMM Türkiye-Türkmenistan Parlementolararası Dostluk Grubu Üyesi Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran da katıldı.

Konferansın sonunda; Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, tüm katılımcılara teşekkür ederek tüm konuşmacılara, konuk olarak katılan büyükelçi ve rektörlere de kitapları armağan etti.