Gazi Üniversitesi Vizyon Konferansları 4: “Tıp ve Gelecek Perspektifinde Gazi”
31 Mart 2021 | 16:29

Üniversitemiz Vizyon Konferanslarının 4’üncüsü “Tıp ve Gelecek Perspektifinde Gazi” başlığıyla düzenlendi. Konferansa Üniversitemiz Tıp Fakültesi mezunu ve Gazi Hastanesinde de görev yapmış olan Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykın Şimşek konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. M. Necmi İlhan, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, bu konferansların Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılı nedeniyle düzenlendiğini söyleyerek katılımından dolayı Prof. Dr. Aykın Şimşek’e teşekkür etti.

Prof. Dr. Şimşek, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin bir mensubu olmaktan dolayı her zaman gurur duyduğunu ve uzun yıllar çalıştığı Gazi Hastanesinde çok güzel anılar biriktirdiğini belirterek sözlerine başladı. Gazi Tıp Fakültesinden 1987 yılında mezun olduğunu anlatan Prof. Dr. Şimşek, konferansa davetlerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız ile Prof. Dr. İlhan’a teşekkür etti.

Gazi Tıp Fakültesinin kurulduğu ilk yıllarda şartların zor, imkânların ise kısıtlı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aykın Şimşek, bu olumsuz durumlara rağmen görev yaptığı süre içinde meslektaşlarıyla birlikte özveriyle hizmet ettiğini söyledi. Gazi Tıp Fakültesinin 1985 yılında ilk mezunlarını verdiğini ve mezun olduğu 1987 yılını dün gibi anımsadığını dile getiren Prof. Dr. Şimşek, günümüzde Gazi Tıp Fakültesi ile Gazi Hastanesinin Türkiye’nin sayılı kurumları arasında olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. İlhan ise Gazi Tıp Fakültesinin birçok bölümüyle akredite olduğunu ve ülkemizde sayılı Tıp fakülteleri arasında yer aldığını söyledi. Konuşmaların ardından konferans soru-cevap kısmıyla sona erdi.

 

background image