Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı Düzenlendi
22 Aralık 2020 | 11:10

Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) düzenlediği ‘Dönüşen Dünyada Liderler Çalıştayı’ çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın da katıldığı çalıştayda açılış konuşmasını YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas gerçekleştirdi.

İlk oturumda Salgın döneminin VUCA (Uçuculuk, belirsizlik, karmaşıklık ve muğlaklık) bileşenleri açısından değerlendirilmesi ile üniversitelerin ekosistemi ve ekosistem ile ilgili sorunların değerlendirilmesi konuları ele alındı. İkinci oturumda temel kavramlar liderlik, üçüncü oturumda kurum kültürü ve değerler, Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma amaçları, liderlerden beklenen etik tavır ve söylem konuları masaya yatırıldı.

Çalıştayın son bölümünde ise liderlik davranışları, liderlik yaklaşımları, liderlik dinamiği, liderlikte koçluk ve mentörlük rolleri, kriz döneminde liderlik, güçlü ekipler, üniversite için liderlik modeli örneği konuları ele alınırken, çalıştay değerlendirme anketiyle sona erdi.