Challenges in Design of Contemporary Mosques in Turkey and Bosnia-Herzegovina Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
29 Mart 2021 | 14:34

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, çevrim içi olarak “Challenges in Design of Contemporary Mosques in Turkey and Bosnia Herzegovina” başlıklı semineri düzenledi.  Konuşmacı olarak, Uluslararası Saraybosna Üniversitesinden Alma Hudovic Kljuno’nun yer aldığı seminerin moderatörlüğünü Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysu Akalın yaptı.

Seminerde Türkiye ve Bosna Hersek’teki çağdaş cami mimarisinde tasarım yaklaşımlarından örnekler verilip, çağdaş cami tasarlamaktaki güçlüklerin sebepleri üzerinde duruldu.  Programın sonunda camilerinin 21. yüzyılın ruhunu mimarisiyle nasıl yansıtabileceği, daha nitelikle cami projelerinin ortaya çıkması için neler yapılması gerektiği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Etkinliğe Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakış Karamağaralı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.