Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulu Akademik Birim Ekipleri Toplantısı Yapıldı
26 Mart 2021 | 19:47

Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulumuz tarafından düzenlenen ve Üniversitemizin akademik performans göstergelerinin açıklamalarının yapıldığı toplantılar, Mimar Kemaleddin Salonu'nda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Salgın şartlarında hijyen, maske ve mesafe şartları sağlanarak iki grup halinde düzenlenen toplantılara Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemizin üst yöneticileri ve Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulu Birim Ekipleri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız toplantılarda yaptığı konuşmada “Göreve geldiğimiz günden itibaren araştırma üniversitesi vasfımızın devamlılığı için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Üniversite Senatomuz 9 Mart 2021 tarihinde 'Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Yürütme Kurulu Yönergesini'  kabul etti. Bu yönergeye göre kurul üyelerinin seçimi yapıldı ve ilk kurul toplantısı 18 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Bu kurulun başkanı olarak her faaliyeti yakın olarak takip ediyorum. Gazi Üniversitesinde çalışan her akademik personel araştırma üniversitesi kriterlerine katkı sağlamayı görev edinmelidir. Tüm akademik birimlerimizden 2021 yılı hedeflerini güncellemelerini istiyoruz. Hedefsiz başarı olmaz. Önce hedeflerimizi belirleyelim sonra hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışalım. Benim için akademik performansı düşük birim ile yüksek birim arasında her zaman fark olacaktır. Akademik performansı yüksek olan birimler üniversite imkânlarını kullanmada öncelikli olacaktır. 95 yıldır hiç azalmayan heyecanla, Üniversitemizin önümüzdeki dönemlerde başarılı işler yapması için bir araya geldiğimiz toplantıya katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantılarda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır araştırma üniversitesi vasfımızın devamlılığı için yürütülen faaliyetlere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörümüz Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu, Üniversitemizin izleme ve değerlendirme göstergelerini açıklayan bir sunum yaptı. Toplantılar akademik birim ekiplerinin sorularının cevaplanması sonrasında tamamlandı.

 

background image