“Türkiye Üniversiteler Arası Online Satranç Turnuvası”na Gazi Damgası
15 Eylül 2021 | 14:52

Katıldığı tüm yarışmalarda aldığı yüksek derecelerle Türkiye’nin en değerli Üniversitelerinden biri olduğunu her fırsatta kanıtlayan Üniversitemiz, “Türkiye Üniversiteler Arası Online Satranç Turnuvası”nda yeni bir başarıya daha imza attı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Türkiye Satranç Federasyonunun destekleriyle Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 22 üniversiteden 160’a yakın sporcunun katıldığı turnuvada; Üniversitemiz Kadın Satranç Takımı Türkiye ikincisi olurken, Erkek Satranç Takımı ise Türkiye üçüncüsü olarak tüm Gazililere büyük gurur yaşattı.

Elde edilen bu başarı dolayışla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Yeni Senato Salonunda derece alan sporcularla bir araya geldi. Ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Erdal Zorba, Dr. Ahmet Bilal Dostbil, Genel Sekreter Hasan Kaleli, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Ragıp Akyürek, Satranç Takımı Başantrenörü Doç. Dr. Mahmut Yüksel, Antrenörler Öğr. Gör. Dr. İbrahim Yüksel, Ahmet Reha Han, Talha Zübeyir Gürbüz ve dereceye giren sporcular katıldı.

Programın açılışında kısa bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Kendilerinden yeni başarılar beklediklerini de ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, satranç sporuna olan destelerinin devam edeceğini söyledi. v

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan sonra söz alan Başantrenör Doç. Dr. Mahmut Yüksel ise, “Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gazi ruhunu zekalarına yansıtarak madalyalar kazandılar” dedi.

Tören, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın dereceye giren öğrencilere Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında adlarına dikili fidan sertifikaları ve başarı belgelerini takdim etmesinin ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Elde Edilen Başarılar

Yağmur Güçlü – Bireysel sıralama Türkiye 1’incisi – Takım sıralaması Türkiye 2’ncisi

Merve İrem Bölükbaş – Takım sıralaması Türkiye 2’ncisi

Osman Talha Yurtoğlu - Bireysel sıralama Türkiye 7’ncisi - Takım sıralaması Türkiye 3’üncüsü

Mehmet Said Tükmenoğlu - Takım sıralaması Türkiye 3’üncüsü

Meriç Kayılı - Takım sıralaması Türkiye 3’üncüsü

Alperen Doruk - Takım sıralaması Türkiye 3’üncüsü

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image