Üniversitemizle Türkiye Futbol Federasyonu Arasında “Hakem Akademisi” İş Birliği Protokolü İmzalandı
15 Mayıs 2024 | 23:49

Türkiye Futbol Federasyonu ile Üniversitemiz, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi arasında Hakem Akademisi tarafından uygulanan eğitim sisteminin geliştirilmesi ve eğitimlerin daha fazla insana ulaştırılması amacıyla iş birliği protokolleri imzalandı.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Orhan Saka Konferans Salonu'nda düzenlenen imza törenine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Eler’in yanı sıra Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Timuçin Gençer, Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yorulmazlar, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Arslan, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu, TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Kulüp Lisans İşleri ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, TFF İcra Kurulu Üyesi, Süper Lig'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen ile TFF Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kocasert katıldı.

Törende konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hakem Akademisinin güncel bir eğitim anlayışı ile kurulduğunu ifade etti. Türk futbolunda bir ilkin gerçekleştirildiğini belirten Mehmet Büyükekşi, “Hakem Akademisi ve Hakem Akademisi'nin üniversiteler ile iş birliği, Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun” dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu iş birliği sayesinde daha nitelikli hakem yetiştirme imkânına kavuşacaklarını belirterek, Üniversitemiz, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin yer aldığı bu iş birliğinin yeni üniversitelerin katılımı ile devam edeceğini ifade etti.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Eler ise konuşmasında bu protokolde yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Bu organizasyonda yer almalarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Serdar Eler, Gazi Üniversitesinin, 23 Nisan 1923’te kurulan TFF’den hemen sonra 1926’da kurulduğunu ifade etti. Üniversitemiz bünyesinde 1932 yılından bu yana beden eğitimi öğretmeni yetiştirildiğinin altını çizen Prof. Dr. Serdar Eler, “Biz de sayın rektörlerim ve sayın dekanımın bahsettiği gibi böylesi bir organizasyonda hem tesisler olarak, hem elemanlar olarak, hem de özellikle öğrencilerimizin hakem olarak yetişmesi konusunda Gazi Üniversitesi ve Spor Bilimleri Fakültesi olarak elimizden gelen her türlü yardım ve desteği yapacağımızı burada belirtmek isterim. Böylesine güzel bir protokolde yer almaktan dolayı Üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılar sunarım” diye konuştu.  

İmza töreni, protokollerin imzalanmasının ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

-1 -1 -1 -1
background image