YÖKAK 2024 Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansında Gazi Üniversitesi olarak üç bildiriyle yer aldık
29 Nisan 2024 | 12:24

YÖKAK 2024 Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sn. Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Sn. Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ulusal ve uluslararası akreditasyon derneği temsilcileri, çok sayıda yükseköğretim kurumunun Rektör ve Rektör Yardımcıları ile Kalite Koordinatörleri ve Kalite Komisyonu Üyelerinin katılımıyla 25-26 Nisan tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Konferansa Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kalite Koordinatörümüz ve Kalite Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar ve Komisyon Öğrenci Temsilcimiz Habib Furkan Boyraz ile Üniversitemiz öğretim üyeleri katılım sağladı.

Rektör Yardımcımız ve Kalite Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın “Kalite Güvencesi Uygulamaları ve Sorunları” oturumunda Başkan olarak görev aldığı YÖKAK 2024 Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansında Üniversitemiz örnek uygulaması Gazi Üniversitesi Kalite İyileştirme Planı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Kalite Koordinatörümüz ve Kalite Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar’ın yazarlığında  “Sürdürülebilir Bir Kalite Güvencesi için Sürekli ve Sistematik Bir İyileştirme Aracı: Kalite İyileştirme Planı” başlığıyla bildiri olarak katılımcılara aktarıldı.

Üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Stratejik Planlama Müdürlüğü Koordinatörü ve Kalite Komisyonu Üyesi Gör. Dr. Zeynep Bumin Süzen’in Gazi Üniversitesi Kalite Komisyonu Birim Danışman Üye Uygulaması bildirisini sunduğu Konferansta, Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar’ın YÖKAK Değerlendiricisi İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macid Fikret Suner ile hazırladığı “Yükseköğretim Kalite Güvencesi Süreçlerinde Paydaş Katılımına Sistematik Bir Yaklaşım: Alt Ölçüt – Paydaş İlişkilendirme Matrisi” başlıklı bildiri de katılımcılara aktarıldı.

Akademideki kalite duayenlerinin bir araya geldiği etkinlikte Üniversitemiz sunumlarına gösterilen ilgi Gazi Üniversitesinin kurumsal akreditasyon ve kalite güvencesi çalışmalarının merakla ve yakından takip edildiğini ortaya koyarken farklı kurumlarla kalite güvencesi çalışmaları için iş birliği olanakları da görüşüldü.

yökak-1 yökak-1 yökak-1 yökak-1 yökak-1
background image