Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde Gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Toplantısına Katıldı
29 Nisan 2024 | 18:30

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurul Toplantısı’na (ÜAK) katıldı. Rektörümüze, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da eşlik etti.
Toplantı öncesinde Adana’ya uğrayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’i ziyaret etti. Ziyarette, iki üniversite arasında iş birliği imkanları ele alındı. Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, ziyareti sırasında Üniversitemiz mezunu ve halen doktora öğrencisi olan Rektörlük Özel Kalem Müdürü İbrahim Özcanlı’ya da Üniversitemizin rozetini taktı.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’na katılmak üzere Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine geçerek Rektör Prof. Dr. Veysel Eren’i ziyaret etti. Ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Prof. Dr. Veysel Eren, iki üniversite arasında iş birliği imkanlarını ele aldılar. Prof. Dr. Veysel Eren, nazik ziyaretlerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür etti.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Tayfur Sökmen Kampüsü Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü, ÜAK Başkanı Prof. Dr. Veysel Eren, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve ÜAK Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Balcı yüz yüze katılırken Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu çevrim içi olarak katıldı.
Toplantıda, doçentlik başvuru sonuçları, doçentlik, etik ve denklik komisyonundan gelen raporlar ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) incelenmesini istediği hususlar görüşüldü. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ardından sonra erdi.

ÜAK-1 ÜAK-1 ÜAK-1 ÜAK-1 ÜAK-1 ÜAK-1 ÜAK-1 ÜAK-1 ÜAK-1 ÜAK-1