Gazi Üniversitesi

Gazi Üniversitesi

Prof. Dr. Süleyman BÜYÜKBERBER

Gazi Üniversitesinin Değerli Mensupları,

Atatürk'ümüzün emaneti olan Gazi Üniversitesinin Rektörlüğü gibi önemli ve şerefli bir görevi şahsıma tevdi eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül olmak üzere tüm üst düzey yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Üzerime aldığım bu büyük sorumluluğun farkındayım ve başarılı olmak zorundayım.

Uzun bir seçim sürecinden sonra 6 Ağustos 2012 tarihi itibarıyla Gazi Üniversitesi Rektörlüğü görevini fiilen devralmış bulunuyorum. Devlet kurumlarında devamlılık esastır. Bu görev değişimi bir bayrak yarışıdır. Amacım almış olduğum bayrağı benden sonraki yöneticilere başarılı bir şekilde ve şerefle devretmek olacaktır. Başta 8 yıl rektörlüğümüzü yapmış olan Prof. Dr. Rıza Ayhan olmak üzere geçmiş dönemde özveriyle ve dürüstlükle çalışan tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum.

Seçim süreci tamamlanmış ve üniversitemiz yeniden asli görevlerine dönmüştür. Bu seçim süreci, geçmiş seçim süreçlerinden mutlaka farklı olacaktır. Ardından bir seçim travması bırakmayacaktır. Gerek yönetici kadrolarının oluşturulmasında gerekse sonraki yönetim sürecinde kesinlikle ehliyet, liyakat ve adalet prensiplerimizden taviz verilmeyecektir. Herkesin özlük hakları teminat altındadır.

Hiç bir Gazili ötekileştirilmeyecektir. Hiç kimseye negatif ayrımcılık yapılmayacaktır. İşini başarıyla ve dürüstlükle yapan akademik ve idari personele ise mutlaka pozitif ayrımcılık yapılacaktır.

Yeniden yapılanma dönemi olarak adlandırdığım bu süreçte her birim, her görev ve her görevli için görev tanımları, kriterler ve periyodik takip süreçleri oluşturulacaktır. Gazi kriterler ve kurallar üniversitesi olarak kurumsallaşacaktır.

Yeniden yapılanma döneminde rektör yardımcıları, rektör danışmanları, dekanlar, müdürler ve yardımcıları dışında oluşturulacak yeni bir çok kurul ve komisyonda pek çok akademisyenimize görevler düşmektedir. Büyük küçük, önemli önemsiz demeden bu görevlere destek vermenizi rica ediyorum. Hepimizin gönlünde ve aklında sadece Gazi olmalıdır. Hakikaten Gazili olmayı ayrıcalık haline getirmek için hep birlikte omuz omuza çalışmak zorundayız.

İdari personelimizin yeniden yapılanmasında görev tanımları ve yeni görevler nedeniyle sertifika, kıdem ve liyakat prensiplerine uygun olarak yer değişiklikleri olabilecektir. Yeni kadrolara ihtiyaç duyulmayacak düzeyde yeterli ve çeşitli idari personelimiz vardır. Bu personelimizden rasyonel şekilde yararlanmamız için bu gereklidir. Ancak hukuken hiç kimsenin hak kaybına uğramamasına özen gösterilecektir.

Gazi Üniversitesi, ciddi yapısal sorunları, borçları ve kalite sorunu olan, kurumsallaşmasını başaramamış bir üniversite olarak elimizdedir. Ancak parlak bir gelecek için potansiyeli çok yüksek bir üniversitedir. Devlet kurumlarının sahibi kamu vicdanıdır. Gazi üniversitesi başta bana olmak üzere hepimize bir emanettir. Bu emaneti korumak kollamak, geliştirmek ve yüceltmek vicdani bir görevimizdir.

Bize emanet edilen 75 bin gencimizi huzur ve güven içinde, en güncel ve doğru bilgilerle hayata ve mesleklerine hazırlayacağız. Yaklaşık 10 bin idari ve akademik personelimizi yüreği Gazi Üniversitesi için çarpan, barış ve huzur içerisinde özveriyle çalışan bireyler haline getireceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Saygı ve sevgi ile.

Prof. Dr. Süleyman BÜYÜKBERBER